Mekinro: Novak je ljudski zid

Wimbledon 14. jul 201912:20 > 12:23
Podeli:
Matthias Hangst/Getty Images

Legendarni američki teniser Džon Mekinro rekao je da je pred Rodžerom Federerom težak zadatak ako želi da spreči Novaka Đokovića u pohodu na titulu na Vimbldonu.

Federer i Đoković se od 15 časova sastaju u finalu najvećeg turnira na svetu, a ukoliko pobedi Švajcarac će izjednačiti rekord po broju titula na londonskoj travi. Trenutno ih ima osam, a poslednju je osvojio pre dve godine, dok će se s druge strane Novak boriti za svoj peti trofej na Vimbldonu.

Povezano

Srpski teniser je imao nešto lakši put do finala, dok je Federer u klasiku u polufinalu savladao Rafaela Nadala.

Novak je neverovatan sportista, svuda se prilagođava. On je ljudski zid. Ono što poštujem kod Novaka je da sam sebe inspiriše i igra dobro. To je ono što je važno. Jedan je od tenisera koji se najbolje kreću na terenu u istoriju. Stiže do većeg broja loptica nego što bi ljudi očekivali. Tera vas na dodatni udarac i to vas izluđuje. Što se tiče Rodžera, da li biste pre pet ili šest godina mogli da zamislite da će razmenjivati forhende sa Rafom u ovim godinama. Da li Federer može da pobedi? Naravno da može, ali ja tipujem na Novakovu pobedu u četiri seta“, rekao je Mekinro.

Predstojeći duel biće 48. međusobni za Đokovića i Federera, a srpski teniser vodi sa 25-22 u pobedama. Za Novaka je u finalu ulog 16. Gren slem titula, a za Švajcarca 21.

Direktan prenos velikog finala Vimbldona pratite od 15 časova na Sport Klubu 2, a od 17 i na Sport Klubu 1.