„Bio bih lud da prognoziram Novakov poraz, ali…“

Wimbledon 3. jul 202214:595 komentara
Podeli:
Tim van Rajthoven
Guliver Images

Tim van Rajthoven i Botik van de Zandshulp, dvojica holandskih tenisera u osmini finala Vimbldona, i imaće najteže moguće zadatke – Van Rajthoven se sastaje s Novakom Đokovićem, dok Van de Zandshulpa u ponedeljak čeka Rafael Nadal.

Peter Lukasen, koji radi sa Van de Zandshulpom od jeseni prošle godine, oduševljen je i usponom zemljaka Van Rajthovena.

Oko 18.30 na Centralnom stadionu, uz direktni prenos na Sport klubu, Tim će se sastati sa Novakom Đokovićem.

Ozmo na travi:

„Neporažen je na travi ove godine! Videćemo, zasad niko ne uspeva da vrati taj servis na travi, ali Novak ima jedan od najboljih riterna na svetu. Očekujem da će biti odličan meč, stvarno“, rekao je Lukasen za Sport klub.

Na pitanje da prognozira ishod, Holanđanin je odgovorio:

„Bio bih lud da prognoziram Timovu pobedu, ali verujem da može da oteža Đokoviću“.

Van Rajthoven je osvojio Hertogenboš, tu pobedio Frica, Feliksa Ože-Alijasima i Medvedeva, a zasad je na Vimbldonu bio bolji od Delbonisa, Opelke i Basilašvilija. Za ceo svet je došao „niotkuda“, da li i za Holanđane?

„Slično kao sa Botikom. Svi smo oduvek znali da može da igra na nivou koji je potreban za Vimbldon. Bio je veoma dobar junior, pobedio je ovde Rubljova kao junior i nekoliko godina je bio tu oko 200. mesta. Sada je uspeo da sklopi kockice svoje igre. Vidi se da igra sa mnogo samopouzdanja, divno je to videti, da napokon ostvaruje potencijal“, zaključuje Lukasen za Sport klub.

Ceo razgovor sa Van de Zandshulpovim trenerom čitajte u ponedeljak na sajtu Sport kluba.

Komentari

Vaš komentar