Bjanka, ne brini, Sport klub te prenosi!

Wimbledon 30. jun 20229:02 > 9:05
Podeli:
Imago Sports

Peti je dan Vimbldona, a mi vam peti put donosimo preporuke, i to ne one najočiglednije. Od Bjanke do Stefanosa, uz još nekoliko potencijalnih drama.

Bjanka Andresku – Jelena Ribakina: Kanađanka se žalila kako su ljudi u njenoj domovini mogli da gledaju mečeve Šapovalova i Ože-Alijasima, ali ne i njen. Kritika će verovatno dati rezultat, a i meč bi trebalo da bude odličan. Ribakina je Ruskinja koja nastupa pod zastavom Kazahstana, što je zgodno u ovim vremenima, a odlikuje se ravnim udarcima i igrom koja generiše mnogo vinera i mnogo neiznuđenih grešaka. Prošle godine je igrala četvrto kolo Vimbldona i četvrtfinale Rolan Garosa. Andresku je raznovrsnija i kreće se na travi bolje nego što je i sama očekivala, a Ribakina je pravi test uprkos tome što nije u pravoj formi. Verujemo da će ga Bjanka položiti, a ako Kanađani ne prenose, kaži ekipi da ima na Sport klubu.

Aleks de Minor – Džek Drejper: Još kao junior se Australijanac odlično kretao na travi, bio je vicešampion 2016. godine, kada je izgubio od Šapovalova. Brze reakcije, odličan ritern, nisko težište, brzina – sve to su njegovi aduti uprkos tome što nikada neće biti snažan server. Sa druge strane, Drejper voli ravnu loptu, ima izvrstan servis i voli slajs-servis sa prednost strane, kao i većina levorukih. Imaće i publiku uz sebe, a i Aleks je energičan i emotivan teniser – moglo bi da se zakuva, možda da ode i u svih pet.

Maksim Kresi – Džek Sok: Preporučivaću vam mečeve Kresija dokle god je u turniru, verujem da niste zažalili ukoliko ste gledali kako izbacuje Feliksa. Jednostavno je – nudi nešto drugačije, protiv Kanađanina je čak 120 puta izašao na servis-volej (i osvojio 88 poena). Pri tom, možete i da se podsetite kako izgleda Džek Sok, ne bi vas niko krivio ako ste zaboravili.

Markos Giron – Aleks Molčan: Slovak je počeo da veruje u sebe, rad s Vajdom doneo je dodatnu dimenziju njegovoj karijeri, i tek će. Mora da zaigra ofanzivnije, a sada je dobra prilika da vidimo može li dobro da igra i na travi. Giron je nezgodan protivnik – dobio je Runea u prvoj rundi, a prošle sedmice je namučio Cicipasa na Majorki. Pogledajte bar jedan set, kreću u 12.00.

Stefanos Cicipas – Džordan Tompson: Priznao je Grk da je tokom meč sa kvalifikantom iz Švajcarske razmišljao o prethodne dve vimbldonske eliminacije u prvim kolima. Sada se možda opusti, ali i protivnik je nezgodan, trava mu je omiljena podloga – osvojio je čelendžer u Surbitonu nedavno, igrao treće kolo Vimbldona prošle godine, a i jedino ATP finale igrao je na travi. Da vidimo koliko je ozbiljan Stefanos.

Komentari

Vaš komentar