Cicipas: Pokušaćemo da stavimo tačku na Đokovićev san

Wimbledon 27. jun. 202114:5048 komentara
Podeli:
Stefanos Cicipas
Photo by Mike Hewitt/Getty Images

Četvrti teniser sveta Stefanos Cicipas smatra da može da igra dobro na travi, mada mu nedostaju mečevi, a osvrnuo se i na istorijsku poteru Novaka Đokovića.

Upravo je od Đokovića Cicipas izgubio u finalu Rolan Garosa.

Vimbldon:

„Momentalno sam došao ovde i proveo sam nekoliko dana na selu, nadomak Londona. Nekoliko dana sam se opuštao, oporavljao telo i išao na fizioterapiju, kako bih bio spreman za travu. Počeo sam da treniram pre osam dana i vratio se novom stilu tenisa koji zahteva trava“, kaže Cicipas.

Novinari su pitali Grka u vezi sa istorijskim dostignućem koje juri Novak Đoković, misleći na zlatni slem.

„On je kompletan igrač i ima potencijal da to učini. Mi kao mlađa generacija, mada više ne zovem sebe članom mlađe generacije, ali mi smo gladni i želimo da ostvarimo nešto slično jednog dana. Tu smo da ga zaustavimo i da na neki način stavimo tačku na njegov san“, rekao je Cicipas i dodao:

„Biće teško. Lično, veliki mi je izazov da igram sa njim, jedan je od najvećih koje je tenis ikada video. S razlogom je tu gde jeste, i naporno je radio kako bi tu došao. On je neko ko u ovom trenutku misli za sebe da je najbolji, zato tako i igra. Takođe, moram da kažem da je trava podloga na kojoj ima samopouzdanja i igra dobro. Još je dug put do našeg potencijalnog susreta (u polufinalu), neće ni jednom ni drugom biti lako“.

Cicipas je 2019. godine ispao u prvom kolu Vimbldona od Tomasa Fabijana, a godinu dana ranije dogurao je do četvrte runde i izgubio od Džona Iznera.

„Igrač sam koji može da dođe na mrežu, imam samopouzdanja kada igram servis-volej. Trava je tokom godina postala sporija, prilagođena je onima koji igraju s osnovne linije. U ovom trenutku, mislim da nisam imao dovoljno mečeva na travi u karijeri, nikada nisam igrao više od jednog turnira pred Vimbldon. Igrač sam koji se mnogo oslanja na igranje mečeva i na proces sticanja samopouzdanja pobedama. Tu priliku na travi još nisam imao. Pređašnja iskustva mi pomažu sada, vidim stvari na drugačiji način“, zaključuje Cicipas.

U prvoj rundi, Cicipas se sastaje sa Frensisom Tijafoom iz SAD.

Komentari

Vaš komentar