Đoković i efekat „dobijenog seta u svlačionici“

Wimbledon 2. jul 202217:256 komentara
Podeli:
Novak Đoković
Guliver Images

Dobio je set u svlačionici. Često čujemo taj izraz kada favorit lako i brzo reši prvi set u svoju korist, dok se autsajder još ne privikne na ambijent i na činjenicu da igra s nekim od najboljih na svetu.

Upravo je takva situacija bila u meču Novaka Đokovića sa Miomirom Kecmanovićem – 6:0 prvi set, a onda 6:3, 6:4 u naredna dva.

Vimbldon:

Pitali smo Novaka da objasni tu energiju i kako se ona manifestuje na terenu.

„Najviše se to oseti na terenu kada krene meč, osetiš po udarcima i kretnji da li postoji dvoumljenja ili ustručavanja kod protivnika. Kec je na početku izgrešio dosta tih forhenda koji su mi omogućili dupli brejk, a onda je malo nezgodno jer ja imam više iskustva na Centralnom terenu, znam kako da se ponašam i kako da se postavim na terenu, a za njega je to bilo prvo iskustvo“, kaže Đoković.

Novak će se u nedelju u osmini finala sastati sa Timom van Rajthovenom, Holanđaninom koji je do pre mesec dana bio izvan prvih 200 na svetu, a otad je osvojio Hertogenboš (pobede nad Fricom, Ože-Alijasimom i Medvedevom) i na Vimbldonu je sa specijalnom pozivnicom već pobedio Delbonisa, Opelku i Basilašvilija.

Ipak, na terenu kao što je Centralni stadion Vimbldona još nikada nije igrao, ni blizu. Možemo li da vidimo nešto slično i u nedelju?

„Razumem emocije, da igrač koji prvi put nastupa tu može da sebe blokira, ali sa druge strane, može i da bude podstrek da igrač odigra meč života. Sve je otvoreno, ne zavisi od jednog igrača – zavisi od uslova, osećaja, ali i kako krene meč“, rekao je Novak i dodao:

„Zato je meni uvek cilj da što boljem krenem odmah, da otvorim dobro, pogotovo protiv ovakvih igrača koji ranije nisu imali priliku da igraju na Centralnom terenu, da odmah pokušam da napravim brejk. Da se rezultatski odmaknem i tako da izvršim energetski pritisak na protivnika“.

Sve mečeve sa Vimbldona pratite u direktnim prenosima na kanalima Sport kluba.

Komentari

Vaš komentar