Đoković: Publika je bila fer, uživao sam

Wimbledon 27. jun 202221:00 > 22:10
Podeli:
Julian Finney / Staff

Srpski teniser Novak Đoković, koji je protiv Sonvoa Kvona iz Južne Koreje zabeležio pobedu na startu Vimbldona, istakao je da je svestan da njegova igra nije bila na najvišem nivou, ali je zadovoljan učinjenim, kao i prijemom i podrškom publike u britanskoj prestonici.

„Poseban je osećaj igrati prvi meč na Centralnom terenu kao branilac titule, prvi na travi. Osim ove godine, kada je Vimbldon napravio promenu da može da se trenira pre nego što turnir počne, izlazilo se na netaknutu travu. To je jedinstven i poseban osećaj u našem sportu.

Lepo je vratiti se. Mislim da je ovo bila solidna pobeda protiv veoma talentovanog igrača. On ima kvalitet i kada su forhend i bekhend u pitanju. Nisam startovao najbolje, niti sam odigrao na najvišem nivou, ali mislim da sam odigrao prave udarce kada je to bilo potrebno. Servis me je spasio u odlučujućim trenucima. Znam da mogu bolje od ovoga. Ali, zadovoljan sam s obzirom da je prvi meč u pitanju i nastavljam dalje“, istakao je Đoković, koji je sasvim zadovoljan načinom na koji ga je publika u Londonu dočekala.

povezano

„Veoma sam prijatno iznenađen. Osećam podršku. Publika je bila uključena u meč i podržavali su nas obojicu. Imao sam osećaj da su fer prema meni. Uživao sam u vremenu provedenom na terenu“.

Nekadašnji američki teniser Džon Mekinro pratio je meč i pitao se da li je Đokovića izvelo iz takta sve što mu se dogodilo od početka godine.

„Da i ne. Da jer sam u Australiji doživeo nešto što nisam nikada u životu. Nekoliko meseci potom bilo je emotivno zahtevno zbog mnogo različitih faktora. Ipak, kada su u pitanju motivacija na terenu, ispunjavanje mojih svakodnevnih obaveza i želja da osvojim još titula, nije se mnogo toga promenilo, da budem iskren. Moj tim i ja pokušavamo da se držimo procedura za koje znamo da su delotvorne za nas.

Ali, naravno, osećaj koji je pratio povratak na teren posle svega što se dogodilo u Australiji, tokom prvih nekoliko turnira, bio je drugačiji, ne veoma prijatan za mene. Trenutno ne osećam posledice svega toga, zapravo više ne. Ostavio sam to iza sebe. Igram turnir za turnirom i pokušavam da izvučem najviše iz svakog tog iskustva“.

Trenutno treći reket sveta posle Vimbldona možda neće biti u prilici da narenih 11 meseci odigra mejdžor turnir. Upitan da li to utiče na njegovu motivaciju na Vimbldonu, 35-godišnjak je kazao:

„Svestan sam da su okolnosti takve u ovom trenutku. Verujem da me to motiviše da na ovom turniru odigram što je bolje moguće. Ipak, ne razmišljam tako daleko. Posle Vimbldona ću videti kakva će biti situacija. Nema mnogo vremena između Vimbldona i US Opena. Nadam se da će neke stvari moći da se promene i da ću biti u prilici da se takmičim, želeo bih to. Ali, tako je kako je trenutno. Moje misli i pažnja su ovde“.