Filipusis za SK: Kada Novak gubi 2-1, osećaš kao da je 2-2

Wimbledon 6. jul 20229:00 > 10:561 komentar
Podeli:
Mark Filipusis
Sport klub

Mark Filipusis, finalista Vimbldona iz 2003. godine, kaže za Sport klub da mu je Novak Đoković delovao sveže i u samom finišu meča sa Janikom Sinerom.

Ozmo na travi:

Đoković je treći put u karijeri na Vimbldonu preokrenuo od 0-2 u setovima i plasirao se u polufinale trijumfom 5:7, 2:6, 6:3, 6:2, 6:2.

„Đoković je vodio 4:1, mogao je da ima i dupli brejk, ali Siner se vratio i osvajio prvi set, onda i drugi, ali nikada ne otpisujte Novaka. Svi znamo da će se on boriti do kraja, a kada je gubio sa 2-1, skoro kao da je osećaj da je 2-2 u setovima, tako je sa Đokovićem na slemovima“, počinje Filipusis za Sport klub i dodaje:

„Bio je malo spor Novak, ali Siner je opasan – ima jake i moćne udarce, i nije imao šta da izgubi, pa je igrao rasterećeno. Izašao je na teren veoma inspirisan, ali je na kraju Đoković bio previše čvrst za njega. Čak i na kraju meča mi je delovao sveže“.

Novak Đoković
Guliver Images

Pitali smo Filipusisa, koji je sada deo tima Stefanosa Cicipasa, koji je razlog zašto je osećaj kao da je 2-2 kada Novak gubi 2-1.

„Zbog načina na koji igra. Uvek znaš da ima dovoljno energije i goriva u rezervoaru i znaš da nećeš tu dobiti meč – on može da igra deset setova ako treba. Zato je Siner na 2-0 trebalo da pritisne dodatno, ili da na startu četvrtog proba da bude koncentrisaniji, ali nije jednostavno protiv Novaka. On stavlja rivale pod ogroman pritisak – uvek je prisutan, neverovatno se kreće i tera rivala da odigra uvek dodatni dobar udarac. Onda gađaš sve jače i sve bliže liniji, pa dođu promašaji…“

Za kraj, može li Novak do titule?

„Za mene je bio blagi favorit i pre turnira, to je i dalje slučaj. Rafu tek čeka četvrtfinale, ali za Novaka ovo neće biti nikakav problem, to što je sada igrao pet setova. Očekujem da bude svež za polufinale“, zaključuje Filipusis za Sport klub.

Đoković će polufinale igrati u petak, a suparnik će mu biti Kameron Nori.

Komentari

Vaš komentar