„GOAT trka nije gotova, Novak se brzo puni energijom“

Wimbledon 12. jul. 202118:011 komentar
Podeli:
Džejms Blejk
Photo by Steven Ryan/Getty Images

Nekadašnji četvrti teniser sveta Džejms Blejk impresioniran je načinom na koji Novak Đoković igra i posle mnogo godina na ATP turu.

Novakov broj 20:

„To je zaista impresivno. Sada ima 34 godina, tu je od 17, čovek bi pomislio da će se umoriti… Čak je i na kraju Rolan Garosa rekao da je mentalno iscrpljen, a ljudima je lako da i ostanu iscrpljeni. Ipak, on uspeva da preokrene situaciju i da kaže sebi: ’Vimbldon stiže, moram da budem spreman za to’. I u stanju je da se opet napuni energijom, i mentalno i fizički. U tome je najbolji na svetu“, kaže 41-godišnji Blejk.

Šestom titulom na Vimbldonu, Đoković se izjednačio po broju grend slem titula sa Rodžerom Federerom i Rafaelom Nadalom (20).

„Mislim da želi da bude prvi u istorijskim knjigama, u svakom parametru. Čini mi se da je njegova motivacija prirodna, da bi želeo još slemova i da je prethodni rekord bio 14. Debata o najvećem svih vremena je u toku – nije gotova, nije urezano ništa u kamenu. Brojevi neće lagati. Svoj trojici su prioritet grend slem titule, videćemo da li će ljudima to biti glavni kriterijum, a postoje dobri izgledi da Đoković i tu bude najbolji“, dodaje Blejk, osvajač deset ATP titula.

US open počinje 30. avgusta, a u Njujorku će Đoković pokušati da kompletira kalendarski grend slem.

Komentari

Vaš komentar