„Ivanišević mi je rekao da su mi voleji bili kao Rafterovi“

Wimbledon 10. jul. 202111:301 komentar
Podeli:
Goran Ivanišević Novak Đoković
Photo by AELTC/David Gray - Pool/Getty Images

Prvi teniser sveta Novak Đoković bio je veoma zadovoljan svojom igrom na mreži u duelu sa Denisom Šapovalovom u polufinalu Vimbldona, u pobedi sa 7:6 (7-3), 7:5, 7:5.

U petak je veliki jubilej slavio Goran Ivanišević, Novakov trener, prošlo je tačno dvadeset godina otkad je Zec osvojio Vimbldon.

Vimbldon:

„Goran je bio jako uzbuđen veče pre meča, ovaj dan bio je dan kada je obeležavao 20 godina od njegovog velikog trijumfa koji sam ja pratio iz Hrvatske, bio sam u Umagu. Sećam se kao da je juče bilo kada je osvojio Vimbldon sa vajld kardom, to je jedna od najinteresantnijih priča u istoriji grend slema. Imao je izuzetnu karijeru iza sebe, međutim, išao je ka teniskoj penziji i hteo je da još jednom da proba na Vimbldonu“, kaže Novak i dodaje:

„Dobio je pozivnicu, nije mogao da se kvalifikuje sa renkingom, i stvarno je neverovatno šta je uradio. Ja sam zdušno navijao za njega tada, na Gorana smo svi mi iz regiona gledali kao na svog idola. I eto, 20 godina kasnije, nisam smeo na ovako poseban dan da izgubim, zbog njega“.

Đoković je osvojio 28 od 33 poena na mreži, a 13 od 14 kada je igrao servis-volej. Ivanišević je imao spremno poređenje sa rivalom kojeg je dobio u finalu te 2001. godine.

„Ono što je interesantno jeste njegova konstatacija da su mi voleji bili kao Rafterovi. To mi je rekao posle meča, imali smo šalu na račun mojih voleja, ali u pozitivnom smislu. On je stvarno istakao kako je impresioniran volejima i igrom na mreži u nekim bitnim trenucima, kada sam morao da se vadim iz teških situacija. Na brejk loptama izlazio sam na mrežu i da, to je bio deo taktike. Prosto, Šapovalov, kada je lopta malo dalje od njega, on obično čipuje tu loptu, blokira je, igra slajs i ja sam znao da će to često raditi. Zato sam koristio priliku da izađem na mrežu. U većini slučajeva sam bio uspešan. Servis me je poslužio kad god je trebalo, naravno, uvek može bolje, ali sam zadovoljan kako sam igrao“, dodaje Novak.

U finalu u nedelju, Đoković će se sastati sa Mateom Beretinijem iz Italije.

Komentari

Vaš komentar