Kirjos: Novak pogodio sudiju – suspenzija, a Cicipasu ništa?

Wimbledon 3. jul 20220:29 > 0:3112 komentara
Podeli:
Nik Kirjos
Shaun Botterill/Getty Images

Australijski teniser Nik Kirjos plasirao se u osminu finala Vimbldona pošto je savladao petog igrača sveta Stefanosa Cicipasa u duelu koji je bio prepun kontroverzi i neprijateljskog odnosa dvojice rivala. Posle meča na konferencij iza medije temperamentni Kirjos insistirao je na činjenici da je Cicipas u besu lopticom pogodio navijača.

Vimbldon gledajte u direktnim prenosima na kanalima Sport kluba, a sva dešavanja iz Ol Ingland klaba mogli ste da pratite u našem BLOGU UŽIVO.

Bilo je 6:7 (2), 6:4, 6:3, 7:6 (7) za Kirjosa posle više od tri časa tenisa.

Povezano:

Cicipas je na konferenciji za medije opisujući Kirjosa izjavio da on konstantno maltretira protivnike, da je verovatno bio siledžija u školi i da ima zlu stranu ličnosti.

„Ne znam šta da kažem. Kako sam ja to bio ‘siledžija’ prema njemu? On je bio taj koji je mene gađao lopticama. On je bio taj koji je lopticom pogodio navijača. Ja nisam uradio ništa. Osim svojih prepirki sa sudijom, nisma uradio ništa da uvredim Stefanosa ili da mu bilo kako ukažem nepoštovanje. Verovatno bih i ja bio ljud da me neko stalno pobeđuje. Možda bi trebalo da smisli kako da me pobedi na terenu, pa onda da se okrene svojim planovima o tome da mi ne dozvoli da igram“, kazao je 27-godišnji Nik Kirjos.

Cicipas je izjavio da bi neki igrači možda mogli da se sastanu da porazgovaraju o načinu na koji se Kirjos ponaša.

„Znate, kada sam igrao sa Filipom Krajinovićem on nije gađao lopticom navijače. Nije pogodio navijača. Zato sam i rekao sudiji da mislim da Stefanos ne treba da bude na terenu. Siguran sam da bih ja bio udaljen sa terena da su uloge zamenjene“, rekao je 40. igrač sveta.

„Cicipas je pogodio navijača, a Đoković je pogodio linijskog sudiju. Novak je diskvalifikovan. Da li to znači da možemo da gađamo navijače i ne budemo kažnjeni? Mogu samo da lansiram lopte u publiku i neće biti posledica? Zašto je Cicipas i dalje bio na terenu posle toga? Ne želim da se o mojim raspravama sa sudijom govori kao o prekršajima koji su na istom nivou sa Stefanosovim“, izjavio je teniser iz Kanbere.

Naredni protivnik Kirjosu biće Amerikanac Brendon Nakašima, koji je izbacio Kolumbijca Danijela Galana Riverosa sa 3-0 u setovima. Kirjos će u narednoj rundi pokušati da izjednači najbolji rezultat karijere na grend slem turnirima – na Vimbldonu je 2014. igrao četvrtfinale, a do iste „stepenice“ stigao je i na US openu 2015.

Vimbldon možete da pratite na Sport Klubu uz SBB ukoliko još niste korisnik SBB usluga – put EON aplikacije uz EON Mini paket van SBB mreže preko bilo kog interneta u Srbiji. EON Mini dostupan je za 1.299 dinara, bez ugovorne obaves u narednih 30 dana.

Komentari

Vaš komentar