Kokinakis: Novak se odlično kreće, kao da „klizi“ po terenu

Podeli:
Ryan Pierse / Staff

Australijski teniser Tanasi Kokinakis, koji je u prvom kolu Vimbldona savladao Kamila Majhšaka, raduje se zbog prve zabeležene pobede na turniru u Londonu, kao i zbog predstojećeg okršaja sa Novakom Đokovićem.

Kokinakis je protiv Poljaka trijumfovao rezultatom 7:6 (7-5), 6:2, 7:5 za dva časa i 29 minuta.

„Veoma sam srećan zbog rezultata. Imao sam mnogo sumnji pre turnira, nisam bio siguran kako ću i da li ću uopšte igrati. Osvojio sam svoj prvi meč na Vimbldonu bez izgubljenog seta, ne mogu da budem srećniji“, istakao je Kokinakis, koji je jednom ranije igrao sa Novakom – 2015. na Rolan Garosu – kada je Srbin slavio 6:4, 6:4, 6:4.

Upitan da li smatra da je sada bolje pripremljen, 26-godišnjak je kazao:

„Verovatno ne. Mislim da sam odigrao više mečeva i da sam bio u boljoj formi prošlog puta kada smo se sastali, ali sam bio vrlo mlad. Sada ćemo igrati na drugačijoj podlozi. Koliko se sećam, ono je bilo treće kolo Rolan Garosa, a sada je u pitanju drugo kolo, na travi.

To je podloga koja mi nije najbolje ležala u prošlosti, ali sam se ovog puta osećao odlično. Meč protiv Novaka će predstavljati ozbljan izazov za mene. Osvojio je ovaj turnir toliko puta. Verovatno nisam favorit, hajde da to tako formulišemo. Svakako će biti zabavno, igraću slobodno i nadam se da ću uspeti da pronađem svoju igru. On je tvrd orah, moraću da uložim napor da ga slomim jer on to neće uraditi umesto mene. Biće zabavno“.

Kokinakis je imao priliku da snage odmeri protiv svih igrača Velike trojke.

„Protiv Rafe sam igrao kada sam imao 17 godina, što je bilo prilično davno. Oni igraju drugačije ali rade to ekstremno dobro. Najgori poraz sam pretrpeo od Endija Marija na Dejvis kupu u Glazgovu, ali to je bilo nešto drugo. Ne znam zašto sam spomenuo tu za mene lošu uspomenu.

Igrao sam protiv svih njih i istakao bih meč protiv Federera kao moj omiljeni jer sam ga dobio. Novak je zaista nezgodan, Rodžer ima specifičan stil. Kada sam igrao protiv Rafe, osećao sam da fizički nisam na njegovom nivou. Nema mnogo onih koji jesu. Svu trojicu karakteriše nešto posebno i drugačije. Ono što Novaka izdvaja je što se odlično kreće, posebno na travi. To je za mene najveći izazov na toj podlozi. On kao da klizi po terenu i može da uzvrati najrazličitije udarce, što brojni igrači ne mogu“.

Jelena Dokić je nedavno govorila o teškom periodu kroz koji je prošla. Upitan kako se nosio sa zahtevnim trenucima u svom životu i karijeri, Kokinakis je istakao:

„Da, teško je to. Čuo sam da je otvoreno govorila o tome, ali nisam pročitao sve što je izašlo, pa nisam obavešten o svim detaljima. Mogu da govorim u svoje ime – prošao sam kroz neka teška vremena. Bilo je trenutaka kada nisam mislio da ću ponovo da igram i kada uopšte nisam uživao u sportu.

Srećna okolnost je bila ta što sam bio okružen brojnim ljudima, u sklopu porodice i prijatelja, koji su često verovali u mene više nego što sam ja sâm u sebe. Da bih se vratio u kolosek, trudio sam se da radim stvari u kojima sam uživao, što mi je pomoglo da se mentalno saberem. Tek posle sam brinuo o tenisu i karijeri. Kada sam van terena počeo da radim stvari koje su me ispunjavale, postao sam srećniji i dobio sam želju da se vratim karijeri i da nastavim da igram“.

Meč Đokovića i Kokinakisa na programu je u sredu.

Komentari

Vaš komentar