Mektić i Pavić posle preokreta do finala

Podeli:
Nikola Mektić, Mate Pavić
Clive Brunskill/Getty Images

Hrvatski par Mare Pavić/Nikola Mektić obezbedio je plasman u finale Vimbldona u konkurenciji dublova, pošto su posle pet setova pobedili Kabala i Faraha 6:7, 7:6, 4:6, 6:2, 7:6.

Drugi nosioci dva puta su gubili od iskusnih dubl igrača. Na kraju, drama je zaista dositgla vrhunac i odluka je pala u taj brejku petog seta.

Nekako je bilo i pošteno da odluči taj brejk. Prva dva seta odlučena su na isti način. Kolumbijci su dobili prvi 7:2, a u drugom su uzvratili Hrvati 7:0!

Potom su Kabal i Farah dobili treći set 6:4. Ali u četvrtom uzvratili su Mektić i Pavić veoma ubedljivo 6:2. Pravi klimaks dostignut je u petom setu. Kolumbijci su imali i meč loptu, ali je na kraju odluka pala u taj brejku. A tamo su osvajači zlata iz Tokija slavili 10:4 za finale Vimbldona.

Tamo ih čekaju Ebden i Parsel, koji su takođe u pet setova dobili Rama i Solzberija 3:6, 6:7, 7:6, 6:4, 6:2.

Mečeve sa Vimbldona možete da pratite na Sport Klubu uz SBB ukoliko još niste korisnik SBB usluga – put EON aplikacije uz EON Mini paket van SBB mreže preko bilo kog interneta u Srbiji. EON Mini dostupan je za 1.299 dinara, bez ugovorne obaves u narednih 30 dana.

 

Komentari

Vaš komentar