Nadal ne igra na Vimbldonu i OI!

Wimbledon 17. jun. 202113:33 > 14:1574 komentara
Podeli:
Rafael Nadal
Photo by Mike Hewitt/Getty Images

Rafael Nadal neće igrati na Vimbldonu i na Olimpijskim igrama u Tokiju.

„Zdravo svima, rešio sam da ne učestvujem ove godine na Vimbldonu i Olimpijskim igrama. To nikada nije laka odluka, ali pošto sam poslušao svoje telo i razgovarao sa svojim timom, shvatam da je to prava odluka“, napisao je Nadal na društvenim mrežama i dodao:

Povezane vesti:

„Cilj je da produžim svoju karijeru i da nastavim da radim ono što me čini srećnim – da se takmičim na najvišem nivou i da nastavim da se borim za profesionalne i lične ciljeve“.

Kratka pauza između Rolan Garosa i Vimbldona uticala je na odluku Španca.

„Činjenica da imamo samo dve nedelje između Garosa i Vimbldopna učinila je da mom telu ne bude lako da se oporavi posle uvek zahtevne sezone na šljaci. Iza mene su dva meseca velikih napora i ovom odlukom želim da se fokusiram na srednjoročne i dugoročne staze. Sportska prevencija bilo kakvih neželjenih stvari u mom telu veoma je važan faktor u ovoj fazi moje karijere, kako bih mogao i dalje da se borim na najvišem nivou za titule“.

Rafael Nadal
Photo by Clive Brunskill/Getty Images

Nadal je rekao i da želi da pošalje posebnu poruku navijačima širom sveta, naročito onima u Velikoj Britaniji i Japanu.

„Olimpijske igre oduvek su mi mnogo značile i bile mi prioritet kao sportisti. Imao sam priliku da ih triput iskusim i da nosim zastavu za svoju zemlju“, zaključio je Nadal.

Tokom karijere, Nadal je dvaput osvajao Vimbldon (2008, 2010), a u poslednja dva nastupa zaustavljan je u polufinalu – 2018. od Đokovića i 2019. od Federera.

Osvajač je olimpijskog zlata u singlu 2008. godine, a sa Markom Lopezom je uzeo zlato u dublu 2016. godine.

Komentari

Vaš komentar