Nedelja: Druga na svetu naišla na „tvrd orah“, ali prošla

Wimbledon 3. jul 202223:43 > 04. jul 2022 0:142 komentara
Podeli:
Ons Žaber
Clive Brunskill/Getty Images

Prvi put od kada postoji Vimbldon, mečevi će se po rasporedu igrati tokom „srednje nedelje“.

Od kada je osnovan najprestižniji turnir na svetu, srednja nedelja je bila slobodan dan. Služila je da se trava oporavi makar na jedan dan, kako bi bila u što boljem stanju za nastavak turnira.

povezane vesti

Samo u četiri navrata igralo se u nedelju i to 1991, 1997, 2004 i 2016. godine jer je zbog velikog broja odloženih mečeva zbog kiše postojala opasnost da se turnir ne završi po planu. Sada je nedelja postala zvaničan dan u kalendaru Vimbldona.

Novak Đoković je zatvorio program na Centralnom terenu. Srbin, vlasnik šest titula na Vimbldonu, savladao je u četiri seta 25-godišnjeg Tima Van Rajthovena, do ovog leta potpuno nepoznatim igračem.

Holanđanin je pažnju na sebe skrenuo osvajanjem turnira u Hertogenbošu, gde je u finalu pregazio najboljeg igrača sveta Danila Medvedeva. Na Vimbldonu je prošao tri prepreke i pokazao da je trava savršena podloga za njegovu igru.

Sve mečeve možete uživo da pratite na kanalima Sport kluba.

Mečeve na Vimbldonu možete da pratite na Sport Klubu uz SBB ukoliko još niste korisnik SBB usluga – put EON aplikacije uz EON Mini paket van SBB mreže preko bilo kog interneta u Srbiji. EON Mini dostupan je za 1.299 dinara, bez ugovorne obaves u narednih 30 dana.

Nedelja na Vimbldonu

Komentari

Vaš komentar