Novak se priseća: Mašta je supermoć svih ljudi!

Podeli:
Novak Đoković
REUTERS/Zorana Jevtic

Najbolji teniser sveta Novak Đoković putuje u Tokio, gde će pokušati da osvoji prvu zlatnu olimpijsku medalju – jedini trofej u svetu tenisa koji do sada nije osvojio. Đoković je na instagramu objavio jednu sliku koja ga je podsetila na odrastanje.

Na njoj se vidi kako srpski teniser kao dete zamišlja kako osvaja Vimbldon, a taj san je potom šest puta ispunio u seniorskoj karijeri.

Novak Đoković:

Znam da kasnim, ali nikada nije prekasno za objavu o Vimbldonu. Želeo sam da se osvrnem na ovu prelepu sliku i umetničko delo, koje je izazvalo u meni puno lepih osećanja i podsetilo me na detinjstvo. Tada sam pravio vimbldonski trofej od svih materijala koji su mi bili pri ruci“, napisao je na instagramu Novak Đoković.

Tada sam se gledao u ogledalo i zamislio da držim pravi trofej Vimbldona jednoga dana. Slika u glavi je bila vrlo jasna i verovao sam u svoju maštu u potpunosti. Imao sam sreće da me roditelji podrže, uz nekoliko bliskih ljudi, i stvore sredinu u kojoj sam mogao da sledim svoje snove. Vizualizacija i zamišljanje, kao i mašta su supermoći koje imamo kao ljudi. Ne može svako da se domogne najviših sportskih visina, ali u tom nevinom i čistom dečjem razvoju smo mi kao roditelji obavezni da pružimo ljubav, podršku, razumevanje i nežnost“, nastavio je najbolji teniser sveta.

Komentari

Vaš komentar