Novak se za Vimbldon sprema na Majorki: Možda igra i turnir

ATP 14. jun. 202116:30 > 17:316 komentara
Podeli:
Ivanišević Đoković
REUTERS/Hannah McKay

Novak Đoković pripremaće se na Majorki za odbranu titule na Vimbldonu, otkrio je njegov trener Goran Ivanišević za Sport klub.

Posle titule na Rolan Garosu, Đoković nema mnogo vremena za slavlje, a tim se već u sredu sastaje na Majorki.

Đokovićev broj 19:

Na rodnom ostrvu Rafaela Nadala igra se i ATP turnir, od 20. do 26. juna, a postoji i mogućnost da se Đoković prijavi, mada…

„U sredu idemo. Tamo ima i turnir, pitanje je hoćemo li ga igrati ili nećemo. Po mom mišljenju, ne bi trebalo da igramo taj turnir, zato što je trava u Londonu dosta drugačija od Majorke“, kaže Ivanišević za Sport klub i dodaje:

„Trebalo bi tri dana ranije da dođemo u London, a on će kao branilac titule igrati u ponedeljak. Ostaćemo sedam-osam dana na Majorki. Turnir je pod upitnikom, nije to isti slučaj kao sa Beogradom (pred Rolan Garos)“.

Vimbldon počinje 28. juna, uz direktne prenose na kanalima Sport kluba, a najrealnije je da u petak najkasnije Đoković sa timom bude u Londonu. Novak je osvojio prethodna dva izdanja Vimbldona, 2018. i 2019. godine.

„Moraju da se odrade bar dva treninga na londonskoj travi, znači da budemo tamo u petak. Treba se i navići na celu atmosferu i striktne uslove, čeka nas i tamo mehur, ne možemo da mrdamo nigde“.

Kompletan intervju sa Goranom Ivaniševićem pročitajte u utorak ujutru na sajtu Sport kluba. Razgovarali smo o pobedama nad Nadalom i Cicipasom, Federeru i Vimbldonu, prošlogodišnjoj prognozi koja je Zecu donela mnogo kritika, zatim o prirodi rada s Novakom…

Komentari

Vaš komentar