Ortopedi: Nadal nema ni Miler-Vajsov sindrom, ni nekrozu

Wimbledon 30. jun 202213:48 > 13:5341 komentara
Podeli:
AP Photo/Kirsty Wigglesworth via Guliver image

Kako piše Zidojče cajtung dva ortopeda iz Nemačke su prilično skeptična po pitanju povrede stopala koju ima Rafael Nadal. On je Rolan Garos osvojio sa umrtvljenim živcem u stopalu leve noge, dok je potom išao na tretman koji bi mu trajno umrtvio živac.

Svi na aktuelnom Vimbldonu pričaju o povredi Rafaela Nadala. Svi gledaju u njegovo stopalo leve noge i čekaju da vidi dokle će izdržati.

Nadal se na to ne obazire i stalno nagoveštava da bi svaki turnir mogao da mu bude poslednji i da sve zavisi od povređenog stopala koje ga muči godinama. Posle osvojenog Rolan Garosa rekao je kako bi radije voleo novo stopalo nego novu Grend slem titulu.

Novinar Zidojče cajtunga Verner Bartens je razgovarao sa nemačkim ortopedima koji su skeptični po pitanju dijagnoze Rafaela Nadala. On navodno ima Miler-Vajsov sindrom.

„Ta bolest i vrhunski sport ne mogu da idu jedno sa drugim. Ne mislim da ima nekrozu (umrtvljenje) kosti, jer ta bolest napreduje i teško je baviti se vrhunskim sportom više sati“, kažu ortopedi.

Doktor Šiltenhof smatra da bi bila potrebna velika doza „pejnkilera“ kako bi u uzastopnim mečevima Rafa mogao da igra.

„Potrebna doza za toliki bol bi morala da bude ogromna i ne bi mogao da udara lopticu više i ne bi mogao da nastavi da igra duže od jednog seta. Teško mi je da verujem da ima strukturalnu štetu na nekoj kosti ako on stalno sebe izlaže neverovatnim naporima vrhunskog sportiste. Takođe Miler-Vajsov sindrom se dešava na obe strane stopala“, dodao je lekar.

Komentari

Vaš komentar