Rečeno pre 4 meseca: Novak dobija Kirjosa u finalu Vimbldona

Wimbledon 11. jul 202211:00 > 11:201 komentar
Podeli:
Goran Ivanišević
REUTERS/Hannah Mckay/Guliver Images

Goran Ivanišević, trener Novaka Đokovića, bio je impresioniran igrom Nika Kirjosa u finalu Vimbldona, ali – Novak je Novak.

Đoković je do sedme vimbldonske krune došao trijumfom u finalu nad Nikom Kirjosom sa 4:6, 6:3, 6:4, 7:6 (7-3).

Ozmo na travi:

„Vrhunski tenis, vrhunski su igrali obojica. Interesantno je gledati: 15 minuta Novak nije mogao da vrati servis, pa je gledao šta pogrešno radi, pa onda uzme da vraća servis, pa Kirjos viče na svoje i pita se zašto pogrešno servira… Stvarno vrhunski tenis, vrhunsko finale – nisu mogla dva bolja igrača igrati finale. Svi koji su gledali ovaj meč mogli su uživati“, počeo je Ivanišević.

Zec ističe da nije bilo nikakve posebne pripreme za Kirjosove ludorije i gunđanje?

„Pričali smo, ali Novak zna sve to. Zna da ne sme da upada u te njegove gluposti, a kao što smo videli, i nije upadao. On je svoje ispričao, to je jednostavno njegov ritual. Novak je čekao. Teško je pripremiti se, ali mi smo pričali šta Novak treba da radi – kako da servira, kako da igra. Nije smeo Kirjosu da da niti malo vremena, jer ga je jako teško brejknuti. Ekstremno je opasan, posebno sa takvim forhendom i bekhendom koji ne odskače i ide ravno kao podmornica. Pričali smo o tome kako da servira, gde da servira, tako nekakve stvari. I mislim da je svaki segment igre fenomenalno odradio. Nivo tenisa je bio izuzetno visok“.

Đoković Ivanišević
Guliver Images

Ponovo je Đoković izgubio prvi set i preokrenuo, a Goran nam je otkrio i jednu interesantnu anegdotu.

„Nisam se ja baš navikao da on gubi setove, ali sam bio uveren da će osvojiti. Interesantna stvar je da mi je moj sin (Emanuel) koji igra tenis – ima 15 godina – rekao pre četiri meseca da Novak i Kirjos igraju finale Vimbldona u četiri seta, i da Novak osvaja. Rekao sam mu: ‘Mogao si ići u kladionicu i uzeti pare’“, nasmejao se Ivanišević i zaključio:

„Iskreno, bio sam miran. Imao sam osećaj da će osvojiti ovo. Pričao sam u Parizu gde sam rekao da je Novak veliki favorit na Vimbldonu, ali, opet, favorit mora da osvoji. Nisam se zabrinuo, jer sam znao… Mislim, da je Kirjos odigrao ceo meč kao što je prvi set, to bi bilo nemoguće, ali malo je pao, Novak je to iskoristio. A, Novak je Novak. Novaka moraš da dobiješ, taj neće ništa da ti pokloni. I opet, ponavljam, taj nivo tenisa koji su danas prikazali na terenu — možda jedno od boljih finala koje sam gledao na Centralnom terenu“.

Komentari

Vaš komentar