Sabalenka kroz tri seta do 1/4, Švjontek ispala

Wimbledon 5. jul. 202114:04
Podeli:
Aryna Sabalenka
REUTERS/Peter Nicholls

Arina Sabalenka će igrati u četvrtini finala Vimbldona jer je savladala Elenu Ribakinu 2:1, po setovima 6:3, 4:6 i 6:1. Ons Žaber je bila bolja od Ige Švjontek takođe u tri seta, 5:7, 6:1 i 6:1.

Četvrti nosilac Sabalenka je dobro počela meč protiv Kazahstanke Ribakine. Narpavila je tri brejka u prvom setu, jednom je i sama izgubila servis ali je kontrolisala igru i dobila set 6:3. U drugom je bolje počela Ribakina i to tako što je odmah uzela servis bolje plasiranoj teniserki. Sabalenka se vratila na 3:3, ali je iza toga odmah opet izgubila servis i tako je Ribakina sebi trasirala put ka izjednačenju u setovima.

U poslednjem je sabalenka spasila jednu brejk loptu pri rezultatu 2:2, da bi ključni brejk napravila u osmom gemu kada je povela 5:3.

Njena naredna rivalka će biti Ons Žaber koja je dobila Igu Švjontek. Iga je dobila prvi set 7:5 kada je viđeno čak pet brejkova. Ključan je ipak napravila Poljakinja i to u 12. gemu.

Iza toga se igra Ige raspadala. Izgubila je dva seta 6:1, imala je veoma loš prvi servis, i nije spasila niti jednu brejk priliku dok je Žaber uspela to da učini u pet situacija u drugom i trećem setu.

Komentari

Vaš komentar