Serundolo se dobro borio, ali Nadal je u drugom kolu

Wimbledon 28. jun 202220:03 > 20:054 komentara
Podeli:
Rafael Nadal
Reuters/Toby Melville

Dužim putem, uz izgubljen set i dugu borbu sa Fransiskom Serundolom, Rafael Nadal se plasirao u drugo kolo Vimbldona.

Drugi nosilac na ovogodišnjem Vimbldonu, Rafael Nadal savladao je u prvom kolu turnira Fransiska Serundola u četiri seta – 6:4, 6:3, 3:6, 6:4.

Sigurno je Nadal otvorio prvi set i poveo 3:1 uz brejk, ali se Serudnolo vratio u igru u petom gemu. Međutim, Nadal do vođstva od 1:0 dolazi novim brejkom u desetom gemu u kome je Argentinac spasio jednu set loptu. Prvi set trajao je skoro sat vremena.

U drugom je prvi do prilike za brejk došao Serundolo, ali Nadal je uspeo da se odbrani i da već u sledećem gemu sam dođe do brejka koji mu je doneo ključnu prednost u drugom setu i vođstvo 2:0.

Poveo je Nadal i u trećem setu 2:1 uz brejk, ali se Serundolo vratio odmah. Napravio je u kasnoj fazi seta još jedan brejk i slomio Nadala u devetom gemu. Španac je spasio dve set lopte, ali Serundolo je produžio meč.

Serundolo je hrabro ušao u četvrti set, napravio brejk, imao brojne prilike da dođe i do dva brejka prednosti, ali onda je Nadal dodao gas – uz dva brejka napravio je preokret u ovom delu meča i došao do pobede nakon tri sata i 36 minuta borbe.

Nadalu će u drugom kolu rival biti Litvanac Rikardas Berankis koji je u svom meču prvog kola za sat i 41 minut u tri seta eliminisao Sema Kverija.

Komentari

Vaš komentar