„Siner veruje da može da pobedi bilo koga, ali spreman sam“

Wimbledon 4. jul 20221:148 komentara
Podeli:
Ryan Pierse/Getty Images

Treći igrač sveta Novak Đoković posle pobede protiv Tima Van Rajthovena i plasmana u četvrtfinale Vimbldona istakao je da izuzetno respektuje Janika Sinera, narednog rivala u Londonu.

Povezane vesti

Srbin je savladao senzaciju iz Holandije 3-1, a impresionirao je nivoom igre u trećem i četvrtom setu kada je rivalu prepustio samo tri gema.

„Mogu samo da govorim u superlativima o Sineru, znamo da je veoma talentovan, već se ostvario kao vrhunski igrač. Gledao sam kako igra na mnogo različitih podloga, sazreo je mnogo i na velikoj sceni više ne oseća previše pritiska. Igra sa mnogo samopouzdanja i veruje da može da pobedi protiv bilo koga i to je veoma bitno za mladog igrača. I kao mlad je dobio mnogo mečeva protiv vrhunskih tenisera. U top 10 je na svetu“, rekao je Đoković, koji je gledao Sinerov duel protiv Karlosa Alkarasa:

„Bio je dominantan u prva dva seta, posle toga je bilo napetije, bila je borba, ali nekako je uvek kontrolisao meč. Janik je veoma čvrst u svakom udarcu – servis, ritern, forhend, bekhend, stalno vrši pritisak na rivale i zbog toga vidim pomalo od svoje igre u tome, kada sa kraja terena odigra ravni bekhend i ostaje blizu linije da izvrši pritisak.“

Novak je 2021. u Monte Karlu dobio jedini međusobni duel protiv 20-godišnjeg Italijana.

„Biće izuzetno izazovan meč za obojicu. Siner igra brzo, sa mnogo ritma, trenirali smo u Londonu nekoliko puta i znam šta me očekuje i spreman sam za to.“

Osvrnuo se srpski igrač i na duel sa Van Rajthovenom, trenutno 104. teniserom sveta.

„Znao sam da će biti težak i izazovan duel sa igračem protiv koga nikada ranije nisam igrao. vrlo dobro igra na travi, što je danas i dokazao. Bila je to vrlo dobra borba, pogotovo u prva dva seta. Sve u svemu, mislim da sam igrao vrlo dobro, vrlo solidno sa zadnje linije terena. Ušao sam u njegov ritam servisa, počeo bolje da čitam servis u trećem i četvrtom setu. Stvarno sam zadovoljan načinom na koji sam završio meč. Malo sam izgubio ritam na svoj servis pred kraj duela, ali generalno bila je dobra borba i stvarno zahtevan meč za mene na travi,“ kaže Đoković.

Sve mečeve sa Vimbldona gledajte na Sport Klubu.

Mečeve na Vimbldonu možete da pratite na Sport Klubu uz SBB ukoliko još niste korisnik SBB usluga – put EON aplikacije uz EON Mini paket van SBB mreže preko bilo kog interneta u Srbiji. EON Mini dostupan je za 1.299 dinara, bez ugovorne obaves u narednih 30 dana.

Komentari

Vaš komentar