Šokantno priznanje: „Ćutali smo o kovid epidemiji na RG“

Wimbledon 28. jun 202219:11 > 23:21
Podeli:
Michael Dodge Getty Images Sport

Francuska teniserka Aliz Korne prokomentarisala je odustajanje Matea Beretinija i Marina Čilića zbog koronavirusa i šokirala svet izjavom da su na Rolan Garosu brojni igrači bili pozitivni, ali da se o tome ćutalo.

Povezane vesti

„Uvek je bilo igrača koji su se povlačili jer su bili bolesni. Ne želim da podcenim kovid. Ima igrača koji imaju gastroenteritis, grip… Pre nekoliko godina na turniru je došlo do masovnih problema zbog ne baš sveže hrane. Bila su dva, tri, četiri igrača koji su se povukli, to je bio samo peh. Za obolele od gastroenteritisa sigurno se ne uvodi nikakav protokol,“ rekla je Korne i potom šokirala:

„Kovid je sada ušao u navike ljudi, postoje vakcine. Na Rolan Garosu je bila epidemija kovida, niko o tome nije pričao. Svi u svlačionici su to imali, a mi smo se dopgovorili da ništa o tome ne pričamo. Kad se takve stvari pojave u medijima, vatra se proširi i to me malo brine.“

Da li se bojite da će novi slučajevi zaraze koronavirusom dovesti do hitnog protokola za ostatak turnira?

„Nadam se da imaju razuma i da se to neće dogoditi. Već su nam oduzeli bodove. To bi bio šlag na torti,“ naglasila je Korne, koja je u prvom kolu Vimbldona savladala Juliju Putinjcevu 6:3, 7:6 (5).

Mečeve sa Vimbldona pratite na Sport Klubu uz SBB ukoliko još niste korisnik SBB usluga – put EON aplikacije uz EON Mini paket van SBB mreže preko bilo kog interneta u Srbiji. EON Mini dostupan je za 1.299 dinara, bez ugovorne obaves u narednih 30 dana.

 

Komentari

Vaš komentar