„Svestan sam priče o zlatnom slemu, imam svoju strategiju“

Wimbledon 27. jun. 202113:144 komentara
Podeli:
Đoković Badio
Photo by AELTC/Pool/Getty Images

Najbolji teniser Novak Đoković kaže da je zadovoljan svojim pripremama za Vimbldon, treći grend slem turnir u sezoni.

U istoj situaciji u kojoj je sada, Novak je bio i 2016. godine – osvojio je Australijan open i Rolan Garos, pa je počela priča o zlatnom slemu.

Vimbldon:

„Drugačije je. Kada nešto doživiš jedanput, svaki sledeći put si mudriji i iskusniji, pa se bolje i postavljaš. To iskustvo iz 2016. mi pomaže da se bolje i organizovanije postavim u odnosu na tu godinu“, rekao je Đoković i dodao:

„Pitaju me o mogućnosti toga da osvojim zlatni slem. To je u vazduhu, to su mogućnosti – svestan sam toga, idem ka tome, želim to, ali s druge strane se trudim da pristupim ovom turniru kao i svakom drugom, te da idem korak po korak. Ta strategija mi je i omogućila da dođem do tačke u karijeri u kojoj se trenutno nalazim“.

Novak je petostruki šampion na Vimbldonu – turnira nije bilo prošle godine, a 2018. i 2019. prvak je bio Đoković.

„Nadam se da ću nastaviti taj niz. Volim da igram na travi, što možda nije bio slučaj na početku moje karijere, iako samo oduvek sanjao o tome da osvojim Vimbldon. U prvih nekoliko godina imao sam poteškoća da se naviknem na kretnju, na drugačiji stil igre koji iziskuje ova podloga, ali danas je to drugačije. Adaptirao sam svoju igru“.

Prvi teniser sveta spremao se za Vimbldon na Majorki, a u petak je stigao u London.

„Imao sam na Majorki dosta dobre treninge i nekoliko dubl mečeva, koji su mi pomogli najviše sa servisom, riternom i volejom. Ovde sam već dva dana trenirao, vreme nas je pogledalo – imao sam kvalitetne treninge sa Sinerom i Beretinijem, igrali smo poene, osetio sam loptice i teren. Spreman sam i jedva čekam da izađem na teren“, zaključuje Đoković.

Mečeve sa Vimbldona pratite na kanalima Sport kluba, a Novak počinje od duela sa Džekom Drejperom, u ponedeljak od 14.30.

Komentari

Vaš komentar