Vilander i Mekinro jedinstveni: Novak staje na 25 ili 26

Wimbledon 11. jul. 202119:525 komentara
Podeli:
Clive Brunskill/Getty Images

Džon Mekinro i posebno Mats Vilander često su kritikovali Novaka Đokovića. Međutim, u poslednje vreme sipaju komplimente na račun Srbina.

Posle osvojene titule na terenima Ol Ingland kluba, Mekinro smatra da će Đoković biti ubedljvo prvi po broju najvećih trofeja.

povezane vesti

Novak će po mojoj proceni pobediti na još pet ili šest gren slemova. U ovom trenutku deluje apsolutno nepobedivo. Što se tiče njegovih najvećih rivala, Nadalu dajem još jedan pehar, dok mislim da Rodžera Federera više nećemo viđati kao pobednika na nekom od četiri najveća turnira“, istakao je vlasnik sedam gren slem titula.

Sa mišljenjem Mekinroa se složio i Mats Vilander, već godinama stručni konsultant.

„Đoković ove godine osvaja „zlatni slem“, znači sva četiri gren slema i olimpijsko zlato. Do kraja godine će imati 21 gren slem, a ja očekujem da karijeru završi sa 25 ili 26. Verujem da će da vlada u naredne još dve godine. Sve naravno pod uslovom da bude zdrav“, istakao je nekadašnji svetski broj jedan iz Švedske.

Rekorder po broju individualnih titula u obe konkurenciji je Australijanka Margaret Kort sa 24. Iza nje su Serena Vilijams sa 23 i Štefi Graf sa 22. Đoković, Federer i Nadal imaju po 20.

 

Komentari

Vaš komentar