Vimbldon počinje 28. juna, skraćena sezona na travi

Wimbledon 8. apr 202111:453 komentara
Podeli:
Laurence Griffiths, Getty Images

Odlaganje Rolan Garosa neće uticati na održavanje Vimbldona, koji će prema planu početi 28. juna. Ipak, izvesno je da će neki turniri na travi morati da budu otkazani.

U četvrtak je zvanično saopšteno da će Rolan Garos biti odložen za sedam dana, te da će se odigrati od 30. maja do 13. juna. To znači da je pauza između Otvorenog prvenstva Francuske i Vimbldona smanjena na dve sedmice.

povezane vesti

„Ovu odluku, s obzirom na okolnosti, potpuno su podržali Australijan Open, Vimbldon i US Open.

Sva četiri grend slema shvataju značaj organizacije svakako turnira, kako bi se igračima pružila mogućnost da se pripreme i igraju na određenoj podlozi. Iz tog razloga su grend slemovi, zajedno sa ATP i WTA, podržali promene kalendara kada je razmak između Rolan Garosa i Vimbldona povećan na tri nedelje. Međutim, kako bi se izbegao uticaj na ostatak kalendara, sezona turnira na travi će ove godine biće smanjena za nedelju dana.

Vimbldon će, kako je i planirano, početi 28. juna. Kvalifikacije će se održati od 21. juna“, navodi se u saopštenju na sajtu Vimbldona.

ATP i WTA su prethodno saopštile da će doći do promena u kalendaru, te da će javnost o tome biti naknadno obaveštena.

Ostaje da se vidi koji turniri će biti izbačeni iz rasporeda. Za sada se Hertogenboš i Štutgard poklapaju sa završnicom Rolan Garosa.

Komentari

Vaš komentar