Vimbldonske preporuke: Koje mečeve gledati drugog dana?

Wimbledon 28. jun 20228:30 > 10:481 komentar
Podeli:
Feliks Ože-Alijasim
Action Images via Reuters/John Sibley

Kada su rani dani Vimbldona, pa još kod nas na Sport klubu gde prenosimo maksimalni mogući broj mečeva. nekada je teško odlučiti se šta gledati. Zato ćemo vam u prve tri runde donositi naše preporuke, a vi slobodno dopunite svojim predlozima.

Mihail Kukuškin – Dženson Bruksbi: Kukuškin voli ravnjače i nizak odskok, a Bruksbi ima nešto bernardtomićevsko u svom “džank” stilu igre. Fino nadmudrivanje za sladokusce. (SK 10 13:00)

Feliks Ože-Alijasim – Maksim Kresi: verovatno najiščekivaniji meč prve runde. Kanađanin je sklon tome da sporije počne slemove, ali sada to sebi neće moći da priušti. Kresi je povratio samopouzdanje i svojim servis-volej stilom igre oduzima protivnicima vreme, strpljenje i nerve. Može da bude čupavo. (Nova Sport 16:00)

Julija Putinceva – Alize Korne: obe su “dinamitne”, emotivne i brze, s tim što Francuskinja više igra na osećaj, ruke i taktiku, a Putinceva na snagu udaraca. Interesantan kontrast, a može i da se zakuva između poena. (SK 10 11:00)

Ćinven Dženg – Sloun Stivens: Kineskinja je jedina uzela set Igi Švjontek u Parizu, a možda bi napravila i senzaciju da je nisu mučili menstrualni bolovi. Možda je i favorit protiv Amerikanke, ali Sloun ipak ima više iskustva i skoro uvek na slemovima odigra za nijansu bolje nego što joj je inače nivo. (SK 8 19:30)

Simona Halep
Mathias Schulz/Guliver Images

Džesika Pegula – Dona Vekić: jeste Amerikanka konstantna, ali Dona voli travu, ima tri kola kvalifikacija iza sebe i potrebno iskustvo. Može da zamiriše na dramu, možda i na iznenađenje. (SK 5 19:30)

Simona Halep – Karolina Muhova: najteži mogući žreb za šampionku iz 2019. Na Rolan Garosu je imala napad panike, a sada se u Bad Homburgu probudila s ukočenim vratom pred polufinale s Andresku. Muhova lako generiše snagu i, ukoliko bude u elementu, može da ne dozvoli Halep da ne igra igru koju želi. (SK HD 17:00)

Serena Vilijams – Harmoni Tan: svaki meč može da bude poslednji, ne propustite da gledate Najveću dok još možete. (SK1 19:30)

Sve mečeve sa Vimbldona pratite na kanalima Sport kluba.

Komentari

Vaš komentar