Osaka: Serena me plaši i inspiriše

Izjava 14. dec. 202013:10 > 13:46
Podeli:
John E. Sokolowski-USA TODAY Sports

Naomi Osaka, vlasnica tri Gren slem titule, kaže da je Serena Vilijams inspirisala celu generaciju igračica na WTA turu, uključujući i nju.

Mogu da kažem da Serene nije bilo u ženskom tenisu, ni ja ne bih bila ovde. To mogu da kažu mnoge teniserke. Osvojila je toliko toga. Još uvek mnoge stvari radi bolje od mene. Agresivna je, uvek zna šta treba da radi u trenucima kada se meč lomi. Iskreno plašim se kada igram protiv nje. Nije prijatno kada je na nekih 15, 20 metara od mene“, istakla je Osaka.

povezane vesti

Japanka je svoju prvu titulu Gren slem titulu osvojila upravo pobedom protiv Serene na US openu 2018. godine. Tada je Amerikanka svojim nekorektnim ponašanjem dovela Naomi do suza.

„Bilo mi je teško. Nekako je u drugi plan pala moja dobra igra. Mnogo sam se trudila da bih došla do tog nivoa. Uspela sam da pobedim svoj strah i pobedim. Suština je da kada izađem na teren, Serenu gledam samo kao rivala, a ne kao legendu našeg sporta“, izjavila je Osaka.

Serena Vilijams je u dosadašnjoj karijeri osvojila 23 Gren slem titule i na večnoj listi je na drugom mestu iza Margeret Kort, koja je 24 puta slavila na četiri najveća turnira.

Komentari

Vaš komentar