Krunić: Kanada jaka, ali ni mi nismo za potcenjivanje

Federation Cup 15. apr. 20210:51
Podeli:
Aleksandra Krunić
Foto: TSS

Aleksandra Krunić je dugogodišnja Fed, a sada Bili Džin King kup reprezentativka Srbije, vicešampionka sveta 2012. u nacionalnom dresu Fed kup takmičenja. Prvi put u karijeri imala je priliku da kao drugi reket zaigra za Fed kup tim Srbije u novosadskom Spensu, protiv Kanade kada je u odlučujućem dubl-meču odigrla sjajno.

Ponovo na crtu Srbiji i Krunićevoj izlaze Kanađanke, ovaj put u Kraljevu u plej-of meču za plasman u kvalifikacije Svetske grupe 2022, među njima i jedna od aktera tog čuvenog dubl-meča na Spensu Šeron Fičman.

Bili Džin Kup:

Nikada neću zaboraviti taj meč u Novom Sadu. Izgledalo je da smo potopljene, da nas više ništa ne može izvući iz poraza, ispred nas tada odličan dubl-par, oči našeg naroda bile su uprte u mene i Bojanu, ja sam imala nepunih 18, Bojana 19 godina. Ušle smo u taj okršaj herojski i na taj način i završile susret koji nas je tada vinuo u višu grupu takmičenja. Bile smo jako srećne i ponosne, jer uvek je najveća čast boriti se za svoju zemlju i doneti trijumf svojoj zemlji”, objašnjava Aleksandra Krunić.

Ukupno je do sada odigrala 19 susreta i 27 mečeva u bivšem Fed sada Bili Džin King kupu, zabeležila 18 pobeda.

Neće biti ni malo lako. Kanada uvek u svakom sastavu ima jak tim i proitiv njih se uvek igra svim snagama i maksimalno motivisan od samog početka do kraja. Nema prostora za kalkulaciju. Očekujem veliku borbu. Poznajemo sve igračice, najveća pretnja ide od strane njhovog prvog reketa mlade Lejle Fernandez, ali ni mi nismo za potcenjivanje. Atmosfera u našem timu kao i uvek na visokom nivou, svakim danom smo sve jače i spremnije i kao takve ćemo i dočekati i ući u bitku sa Kanadom”, zaključila je Krinićeva.

VTA trofeje u singlu osvojila je na takmičenju na Bolu 2017. i Hertogenbošu 2018, igrala finale WTA turnira Guangžu 2017, finale turnira u Mančesteru. U dublu je bila na 35. mestu VTA liste 2019, osvojila je četiri titule: Sidnej, Hetogenboš, Rabat i Taškent i igrala još dva finala. U 2021. igrala je četvrtfinale dubla Otvorenog prvenstva Australije, trofej u dublu je osvojila i 2020. na takmičenju u Egiptu.

Komentari

Vaš komentar