Dr Kotoro: Rafa mora da prilagodi servis, optimista sam

Podeli:
Elsa, Getty Images

Doktor Anhel Luis Kotoro, koji brine o Rafaelu Nadalu, kaže da postoje dobre šanse da prvi teniser sveta zaigra na ATP finalu u Londonu.

Nadal je pre početka predao meč polufinala u Parizu Denisu Šapovalovu zbog problema sa trbušnim mišićem.

Povezano

“Bilo je teško napraviti procenu u to vreme. Pregledi nisu naročito pouzdani odmah posle nekoliko minuta. Morali smo zato da budemo vrlo oprezni i prava je odluka bila da se povuče jer nismo znali sa čime imamo posla. Sada znamo kakva je situacija i pokušaćemo da uradimo sve terapije i da prilagodimo servis kako bi mogao da igra. Postoje povrede koje te direktno onemogućuju da igraš, ovde mogućnost postoji i ako napredak bude zadovoljavajući, postoji mogućnost da Rafa bude spreman“, kaže doktor Kotoro.

Doktor je potom objasnio da Nadalu predstoji dosta posla sa fizioterapeutom, termoterapija, antiinflamatorne mere… Zatim je rekao:

“Najvažniji deo jeste prilagođavanje servisa jer je ovo tip povrede koji dozvoljava da se sa osnovne linije igra potpuno normalno. Jedino gde se moraju napraviti adaptacije jesu servis i smeč. Pre tri dana nismo imali dovoljno informacija da donesemo odluku, a sada sam optimista – ako Rafa izađe na teren, biće to zato što je u mogućnosti“.

Nadal bi prvi meč u Londonu trebalo da igra sa Zverevom u ponedeljak uveče, a u grupi su još Danil Medvedev i Stefanos Cicipas.