Nadal: Nije mi prioritet da budem broj 1

Podeli:
Getty Images/ Julian Finney

Španski teniser Rafael Nadal, koji je pobedom nad Stefanosom Cicipasom 6:7 (4), 6:4, 7:5 zadržao šanse da se plasira u polufinale finalnog Mastersa u Londonu, istakao je da je zadovoljan odrađenim poslom.

Nadalov prolazak u poufinale mastersa u Londonu zavisi od meča između Aleksandra Zvereva i Danila Medvedeva.

Povezano

„Nisam siguran da li ću gledati taj meč ili ne. Ne znam. Jedino je sigurno to da moram da budem spreman na sve. Mislim da sam odradio svoj deo posla, i to sasvim dobro. Srećan sam zbog pobede. Sada moram da čekam. Nisam siguran da li ću ići na večeru sa porodicom jer moram da se pripremim kao da igram sutra u dva. Ako ne igram, u redu je ali za svaki slučaj moram da budem spreman“, istakao je Nadal.

U slučaju da se kvalifikuje, u subotu će odmeriti snage sa Rodžerom Federerom.

To će sigurno biti izazov jer se on dobro oseća na tvrdoj podlozi. Odlično igra, veoma brzo. Morao bih da odigram savršen meč sutra, da bih imao ikakvu šansu da prođem u finale. Mislim da sam dobar, ali istina je da je Rodžer juče neverovatno odigrao, tako da će doći na meč sa velikim samopouzdanjem. Videćemo… Nadam se da ću biti spreman da se borim na najvišem mogućem nivou, ako do toga uopšte dođe“.

33-godišnjak je istakao da mu broj jedan na 1 na ATP listi nije moj primarni cilj.

Neću se voditi time. Nastaviću da igram po svom kalendaru, jer morate da donosite odluke tako da možete da igrate što duže i da pokušate da se borite na prvu poziciju. To je moja, odnosno naša odluka – da pokušam da igram što je duže moguće. Zbog toga se držim standardnog kalendara, kako bih sačuvao svoje telo. Ali, kada sam igrao, dobro sam igrao. Na skoro svakom turniru sam se plasirao u završnu rundu, zar ne? Zbog toga sam danas ovde gde jesam“.

Španca raduje veliko rivalstvo sa Federerom i Novakom Đokovićem, sa kojima se u poslednjih nekoliko godina smenjivao na vrhu.

Važno mi je to što sam protekle godine delio sa njima. Ne mogu da se žalim. Ipak, bilo je godina u kojima sam imao velike šanse da budem broj 1, ali sam imao teške povrede. Na primer, 2012. sam sjajno igrao do Rolan Garosa, ali pošto sam ga osvojio, moram sam da pauziram osam meseci zbog kolena. I 2009. mi se desilo nešto slično. Tako da, nekoliko godina sam bio blizu, ali nisam uspeo da se borim do kraja zbog problema sa povredama. Ovaj trofej mi veoma znači i predstavlja veliko dostignuće“, zaključio je Nadal.