Cicipas: Nisam bio spreman da ‘umrem‘ na terenu

Podeli:
Linnea Rheborg/Getty Images

Grčki teniser Stefanos Cicipas istakao je posle poraza od Rafaela Nadala 6:7 (4), 6:4, 7:5 da ovog puta nije odigrao najbolje što je mogao, iako je silno želeo pobedu.

Cicipas je ranije osigurao prolaz u polufinale. Upitan koliko je meč bio zahtevan sa psihološkog aspekta, rekao je:

Povezano

Zanimljivo, tokom meča sam nekoliko puta razmišljao o tome. Zaista sam želeo da pobedim, ta pobeda bi mi mnogo značila, posebno protiv tako jakog igrača, trenutno prvog na svetu. Bio sam veoma blizu. Ipak, nisam dao sve od sebe, moglo je bolje, ali nisam razočaran. Želeo sam da pobedim, ali verovatno nisam bio spreman da ‚umrem‘ na terenu zbog toga. Bez obzira na sve, ispalo je veoma dobro. Moj osnovni cilj je da dobro odigram polufinale, to mi je važnije od ovog meča“.

Postoji mogućnost da se njih dvojica ponovo susretnu u finalu.

„Biće mi potreban neki njegov savet. On ima najbolji ritern svih vremena. Volim da igram protiv levorukih, nikada nisam imao problem sa tim. Uvek sam dobro igrao protiv njih. Postoji nešto u vezi sa njim, ima drugačiji spin, na koji je veoma teško odgovoriti. Kao da je moj mozak naviknut na određeni pokret i odjednom je potpuno drugačije. Svi znamo da on nije najbolji server na Turu. Pametno koristi svoj servis, ali vas ne ubija njime. Nastaviću da radim na tome i imaću više treninga sa levorukima jer uglavnom vežbam sa dešnjacima. Radiću na tome jer sa siguran da ćemo se još mnogo puta sresti u budućnosti“.

On će se u polufinalu susresti sa Rodžerom Federerom ili Dominikom Timom.

Tim igra velikim intenzitetom, odlično koristi forhend. Rodžer je veoma agresivan. Obojica su agresivni igrači, ali imaju različite stilove. Rekao bih da jedan igra bez greške i ne koristi previše snage, dok drugi zaista mnogo forsira. Igrao sam protiv obojica u prošlosti. Ne postoji mnogo toga što bih rekao. Poštujem ih i moram da odigram na visokom nivou. Sve se računa u polufinalu“.