Medvedev: Najgori ritern u ovoj godini…

Podeli:
Getty Images/Julian Finney

Ruski teniser Danil Medvedev istakao je posle poraza od Aleksandra Zvereva 2:0 (6:4, 7:6) u poslednjem kolu grupne faze završnog Mastersa u Londonu da nije bio dovoljno koncentrisan i da nije dobro startovao.

Rus je nemačkog tenisera nadigrao u Šangaju pre nekoliko nedelja. Upitan da li je Zverev uradio nešto drugačije što ga je iznenadio, Medvedev je uz osmeh rekao: 

Povezano

Da, odabrao je drugačiji teren, verovatno 20 puta brži. Ne mislim da sam na bilo kom turniru tokom cele godine imao tako loš ritern kao ovde. Rezultat je posledica toga. Možda je ovo prvi meč u kojem sam verovatno izgubio koncentraciju i nisam startovao dobro koliko bih mogao. Takođe, on nije imao mnogo šansi na riternu. Zanimljivo, to je tenis“.

Četvrti teniser sveta je dodao da su okolnosti privatnog karaktera imale uticaja na njegov nivo igre.

Ne mogu da vam kažem tačno šta je pitanju. Jedino u šta sam siguran je da je tenis sačinjen od malih stvari, koje nemaju veze sa samim sportom, a imaju uticaja na njega. Na primer, to kako se osećaš, da li si srećan u trenutku ili ne. Rekao bih da sam imao tešku nedelju van tenisa i da je to imalo uticaja na moju igru“, zaključio je 23-godišnjak.