Nadal pred WTF: Promena podloge? Znate šta mislim…

ATP World Tour Finals 13. nov. 202013:50 > 13:39
Podeli:
REUTERS/Gonzalo Fuentes

Španski teniser Rafael Nadal nada se da će ove godine popraviti svoju statistiku na Završnom mastersu, koji nikada u karijeri nije osvojio.

Španac je u karijeri osvojio 86 titula, ali samo dve u dvorani.

„Možemo da tražimo izgovore, razloge, ali nema potrebe. Brojevi govore. Igrao sam manje u dvorani, nisam igrao mnogo turnira. Oni nisu idealni za moju igru. Mislim da poslednjih nekoliko godina igram bolje. Nadam se da ću promeniti to ove sedmice“, rekao je Rafa.

Nadal je prošle sedmice igrao u Parizu, gde ga je u polufinalu pobedio Aleksandar Zverev.

Povezano

„Ne znam koliko sam blizu savršenstva. Trudio sam se da pružim svoj maksimum, nadam se da će mi ti mečevi pomoći. Tek treba da treniram, nadam se da ću biti spreman za teškog rivala kakav je Rubljov u prvoj rundi“.

U grupi sa Nadalom su pomenuti Andrej Rubljov, Dominik Tim i Stefanos Cicipas.

„Rubljov je igrač koji je u najboljoj formi, osvojio je najviše titula ove sezone. Biće teško. A prvi meč je veoma važan. Znamo svi koliko je dobar Tim, a Cicipas brani titulu. Ali na Završnom mastersu su svi mečevi teški“.

Upitan da li bi Završni masters svake godine trebalo da se igra na drugačijoj podlozi, rekao je:

„Već godinama igramo na betonu. Uslovi su teški za mene, još nisam osvojio ovaj turnir u karijeri. Nadam se da će se to promeniti. Svestan sam da moram da se prilagodim. Šta je fer? Znate kakvo je moje mišljenje, ali verujem da će se nekad i to promeniti“.

Otkrio je drugi teniser sveta i kakva je organizacija u doba pandemije koronavirusa.

„U hotelu smo koji je blizu Arene. Ali ne možemo da prošetamo od hotela do O2. Srećni smo što možemo da igramo, to je jedino što mogu da kažem. Ne mogu da budem negativan. Uslovi su izazovni. Tužni smo jer nema navijača, to nije savršeno. Ali rekao sam ranije, možemo da igramo, ne smemo da se žalimo“.

Nadal prvi meč igra protiv Andreja Rubljova u nedelju od 21 čas, uz prenos na Sport Klubu.