Granoljers i Sebaljos u polufinalu

ATP World Tour Finals 18. nov 202021:12 > 21:14
Podeli:
USA Today Sports, Reuters

Odigrani su mečevi drugog kola Grupe A ATP finala u konkurenciji dublova i poznat je prvi polufinalista. To je dubl Sebaljos/Granoljers, koji je protiv Pavića i Soaresa došao do druge pobede.

Duel između špansko-argentinske i hrvatsko-brazilske kombinacije bio je možda i najbolji na turniru. Prva dva seta rešena su posle taj brejka i nije bilo brejkova. Prvi su dobili Granoljers i Sebaljos 7:4, a drugi Pavić i Soares istim rezultatom. Odlučivao je treći set u kojem su Granoljers i Sebaljos iskoristili treću meč loptu i dobili taj deo igre 10:8 za drugu pobedu na turniru.

Takođe u tri seta završen je drugi meč grupe Melcer/Rože-Vaslan – Pirs/Venus. Na sreću po Sebaljosa i Granoljersa pobedili su posle preokreta Austrijanac i Francuz 2:6, 7:6, 12:10 i tako su Španac i Argentinac kolo pre kraja obezbedili plasman u polufinale. Oni su prvi u grupi sa 2-0, dok Pavić/Soares i Melcer/Rože-Vaslan imaju po 1-1 i kako oni igraju između sebe u poslednjem kolu, pobednik tog duela će kao drugi iz grupe ići u polufinale. Poslenji su Pirs i Vensu bez pobede.