"Imao sam tu čast da od patrijarha primim Orden…"

ATP World Tour Finals 20. nov. 202018:24 > 18:28
Podeli:
REUTERS/Toby Melville

Najbolji teniser sveta Novak Đoković rekao je da tužne vesti poput smrti patrijarha Irineja predstavljaju podsetnik na ono što je zapravo najvažnije u životu.

Posle pobede nad Aleksanderom Zverevom u Londonu (6:3, 7:6), novinari su zamolili Novaka za komentar vesti o smrti patrijarha Irineja u 91. godini.

„Neka mu je laka zemlja i neka počiva u miru, moje saučešće njegovoj porodici i svim pravoslavnim vernicima. Imao sam nekoliko susreta sa njim u poslednjih deset godina i imao sam tu čast da od njega primim Orden Svetog Save, jedno od priznanja koje meni najviše znači u životu“, kaže Novak i dodaje:

Povezano

Prvi igrač sveta nada se da će čovečanstvo izvući pouke iz svega što ga je snašlo u ovoj godini.

„Nadam se da će ljudi iz čitave ove situacije sa koronom izaći mudriji, snažniji i pametniji. Lično na sve ovo gledam kao na podsetnik šta je najbitnije u životu. Mi govorimo da su nam zdravlje i familija najvažniji, ali ne vidim da mnogo nas tako živi – zateknem i sebe kako često ne živim po tim postulatima. Trudim se da sebe uvek podsetim na stvari koje su bitne, evo sad taj virus i čovek može za čas da izgubi život… Ali večna je duša, kako kažu. Oni koji su posvetili svoj život večnom carstvu siguran sam da žive večno. Opet, saučešće svima“, zaključuje Đoković.

U polufinalu se Novak sastaje sa Dominikom Timom, u subotu od 15 sati, uz direktni prennos na Sport klubu 1.