Novak: Tim je kompletan, gledao sam njegov meč sa Rafom

Podeli:
Reuters/Paul Childs

Novak Đoković kaže da je Dominik Tim kompletan igrač i da očekuje neizvestan meč u polufinalu ATP završnog turnira u Londonu.

Đoković je sa 6:3, 7:6 (7-4) pobedio Aleksandera Zvereva i plasirao se dalje, a polufinalni meč na programu je u subotu od 15.00, uz direktni prenos na Sport klubu 1.

Povezano

„Dominik je Gren slem šampion i dosta je napredovao u igri na brzoj podlozi, iako je specijalista za šljaku. Dosta brže igra, sada igra napadački tenis i poseduje kompletnu igru, snalazi se i na mreži, može da pogodi bilo koji ugao servisom. Gledao sam njegov meč sa Nadalom, odigrao je fantastično ovde. Imali smo maratonski meč prošle godine, nadam se da će biti lep meč i sada, samo sa drugačijim ishodom“, kaže misleći na prošlogodišnji poraz od Tima u grupi u taj brejku trećeg seta.

Na konstataciju da je, paradoksalno, sa osnovne linije može i najbolje igrao u prvih sedam gemova meča sa Medvedevom, koji je jedini u grupi izgubio, Novak je rekao:

„Verovatno si u pravu donekle, tih prvih sedam gemova jesam bio dobar sa osnovne linije, ali Medvedev je igrač koji te tera na duge razmene, manje greši i drugačija je rotacija lopte koju šalje on u poređenju sa Zverevom. Sada nije bilo toliko dugih razmena – jeste ih bilo, ali generalno kada mi je bilo potrebno, našao bih ključni udarac, prvi servis, otvarao sam teren i terao njega na grešku“.

Za kraj, Novak je poručio da se dobro oseća.

„Da, zadovoljan sam kako sam održao koncentraciju do kraja meča jer sam u prošlom meču imao pad od dvadesetak minuta. Medvedev i Zverev imaju sličnu igru, dosta sam čvršće sada odigrao. U drugom setu je on imao šanse, pa ja, a u taj brejku sam pročitao nekoliko njegovih snažnih servisa i na kraju sam odigrao taj pasing na 4-3, to je bilo presudno“, zaključuje Đoković.