Mari brani Đokovića: Nekome bi polufinale bilo sjajno

Podeli:
Clive Brunskill, Getty Images Sport

Britanski teniser Endi Mari stao je u odbranu Novaka Đokovića, pošto je Srbin poražen u polufinalu Završnog mastersa u Londonu, iako je u taj brejku trećeg seta vodio sa 4-0, i rekao da nije moguće biti na vrhuncu svake nedelje.

Najbolji igrač sveta borio se za finale protiv Dominika Tima i bio veoma blizu da trijumfuje, ali je u taj brejku odlučujućeg seta ispustio veliku prednost i na kraju je doživeo poraz.

Nekada svi imamo prevelika očekivanja od njega. Tako i sada. Izgubio je u u polufinalu Završnog mastersa u taj brejku trećeg seta od rivala koji je igrao fantastično i to se smatra lošim rezultatom. Mislim da bi za veliku većinu igrača na Turu to bila izuzetno dobra nedelja„, kaže Mari i dodaje:

Povezano

Nekada je potrebno dati igračima mali odmor. Ne može se pobeđivati svake nedelje, ne može se igrati najbolje svake nedelje. Nije moguće biti savršen. Novak iza sebe ima sjajnu godinu, iako možda smatra da je nije završio na pravi način„.

Dao je bivši prvi reket i mišljenje o Đokovićevom padu, posle velikog vođstva u pomenutom taj brejku.

Prolazio sam kroz slične momente tokom karijere, kada nisi u potpunosti fokusiran. Kada nemaš dobru selekciju udaraca. Novak je godinama u tome najbolji. On veoma retko odabere pogrešnu opciju. Ove nedelje, kao i na Rolan Garosu pre toga, nije bio u potpunosti fokusiran na to. Želeo je da skraćuje poene. Ali, ponavljam, uprkos tome došao je u situaciju da dobije meč protiv neverovatnog rivala„, zaključio je Mari.

Završni masters u Londonu na kraju je pripao Danilu Medvedevu, koji je u finalu dobio Tima posle preokreta sa 2:1.