Fric: Volim kad igram s najboljima, znao sam da imam šansu

Tejlor Fric
Photo by Valerio Pennicino/Getty Images

Američki teniser Tejlor Fric bio je veoma zadovoljan pobedom nad Rafaelom Nadalom – 7:6 (7-3), 6:1 – u svom debitantskom nastupu na ATP finalu u Torinu.

Fric se nije suočio ni sa jednom brejk loptom.

Pročitajte i:

„Prvi cilj mi je bio da prođem grupu, a ovo je bio važan korak u tom smeru. Zaista važna pobeda. Dopada mi se ovaj format i što igram protiv vrhunskih igrača – mislim da tada i ja igram bolje, jer znam da moram, znam da se neću provući ukoliko ne igram najbolje što mogu“, kaže Fric i dodaje:

„Kada se pitam da li treba da idem po poen, da završavam, to i činim. Mnogo sam skloniji tome da odigram lošije protiv slabije rangiranih rivala od kojih baš ne volim da gubim“.

Na pitanje da li se možda osećao kao blagi favorit pred meč, Amerikanac je odgovorio:

„Izašao sam na teren sa mišlju da ću pobediti ukoliko budem dobro servirao i riternirao. Nepredvidljivo je – brza podloga, promašim neke prve servise, koja greška, i odmah dođe brejk, a to može da bude i izgubljen set. Ipak, osećao sam da imam šansu“.

U drugom kolu zelene grupe, 25-godišnji Amerikanac sastaće se sa Kasperom Rudom, koji je na startu savladao Feliksa Ože-Alijasima.

Komentari

Vaš komentar