Set za prilagođavanje, pa dominacija: Đoković savladao Ruda

ATP 15. nov. 202115:40 > 15:5010 komentara
Podeli:
Guglielmo Mangiapane, Reuters

Najbolji teniser sveta Novak Đoković pobedom je počeo Završni masters u Torinu, pošto je u prvom kolu 'zelene grupe' savladao debitanta Kaspera Ruda 7:6 (4), 6:2.

Đoković je 13. put zaredom dobio meč u prvom kolu Završnog mastersa. Do trijumfa je došao za sat i 33 minuta. Meč je završio sa 23 vinera i 13 neiznuđenih grešaka. Imao je i 10 as servisa.

Rud je upisao 23 vinera i 23 greške, uz 9 as udaraca.

Nije Đokovića služio servis u prvom gemu, pa je Rud odmah napravio brejk. Iako je srpski tenis znatno bolje servirao u nastavku, držao se Norvežanin svog plana igre, nije odustpao i pružao je veliki otpor najboljem na svetu.

Novak je vratio brejk u šestom gemu, a onda je u desetom imao dve set lopte. Ipak, uz servis se izvukao Kasper. Odlučivao je dodatni gem, u kome su obojica pokazali nervozu. Na kraju je Đoković došao do seta sjajnim forhend vinerom.

Brejkom je najbolji teniser sveta počeo naredni set. Sve sigurnije je delovao Đoković, dok je Rud pravio i nešto više grešaka.

Preuzeo je potpuno kontrolu Novak, pa je u petom gemu još jednom oduzeo servis protivniku. Odlično je servirao Srbin, nije dao nikakve šanse Rudu.

U ‘zelenoj grupi’ takmiče se još Stefanos Cicipas i Andrej Rubljov.

Tok meča mogli ste da pratite i uz naš sajt:

Meč je počeo servisima Đokovića. Osvojio je Srbin prva dva poena i poveo 30:0. Ipak, imao jep roblema sa početnim udarcom, uz dobar forhend Rud je izjednačio na 30:30. Na isti način je Norvežanin stigao i do brejk lopte.

U poslednjem poenu je Đoković proklizao, pao, ali nastavio poen. Ipak, Rud je sve držao pod kontrolom i došao je do brejka.

Bilo je 30:30 i u narednom gemu. Ipak, uz smeč je Rud stigao do 40:30, a onda je uz loš ritern Đokovića poveo 2:0.

Polako je hvatao ritam Đoković, pa je bez izgubljenog poena dobio naredni gem za 2:1.

Prošao je dva puta najboljeg tenisera sveta na mrežu Rud, a onda uz grešku rivala poveo 3:1.

Sve bolje je igrao Srbin, još jednom je sigurno došao do svog servis gema i smanjio je na 3:2.

Preuzeo je kontrolu Novak, pa je došao do brejk lopte u šestom gemu. Pomogao mu je Rud duplom servis greškom i semafor je pokazao 3:3.

Bez izgubljenog poena je Đoković osvojio naredni gem i poveo je 4:3. Odličnim servisima odgovorio je norveški teniser, pa je brzo bilo 4:4.

Brzo je stigao Đoković do 40:0, ali je onda napravio dve greške. Ipak, uz dobar servis došao je do 5:4.

Razvijala se borba u nastavku. Uspevao je Đoković da uspostavi kontrolu u razmenama, igrao je strpljivo, dobio je nekoliko dugih poena, pa je imao dve set lopte na servis rivala. Ipak, kad je bilo najpotrebnije Rud je pogađao, pa je izjednačio na 5:5.

Srpski teniser je ponovo lako dobio svoj servis gem, nije rivalu prepustio ni poen. Borio se Rud, čvrsto se držao svog plana igre, pa je odveo prvi set u tajbrek.

Uz dobar servis je Novak osvojio prvi poen u dodatnom gemu, a onda je Rud poslao volej u mrežu. Norvežanin je potom smanjio na 2:1, da bi potom čelendž pokazao da je pogodio liniju i vratio mini brejk.

Grešili su i jedan i drugi, pa je semafor pokazao 3:3. Forhendom je Rud došao do 4:3, ali je Đoković vezao tri poena i došao do novih set lopti. Sjajnim forhendom došao je do seta posle 61 minuta igre.

Na najbolji mogući način je Đoković počeo drugi set – brejkom. Imao je Rud 30:0, ali je srpski teniser preuzeo inicijativu i iskoristio prvu brejk loptu.

Vodila se borba u nastavku, ali je Đoković bio sigurniji. As je odservirao za kraj narednog gema i 2:0.

Imao je srpski teniser 15:30 na servis protivnika, ali je Rud uz dobar forhend i servis napravio preokret i osvojio prvi gem u drugom setu.

Četiri dobra servisa za četiri brza poena zabeležio je Novak i poveo 3:1. Potpuno je kontrolisao situaciju na terenu Novak, pa je već u narednom gemu napravio novi brejk. Činilo se da Rud gubi ideju šta bi mogao da radi da zaustavi Srbina.

Ponovo je bez izgubljenog poena došao do servis gema Novak i imao je 5:1. Pustio je ruku Rud, pa je smanjio na 5:2.

Vrlo lako, uz odlične servise, Đoković je dobio naredni gem za maksimalnu pobedu.

Komentari

Vaš komentar