Filip za SK: Janko težak na pohvalama, sada nije bio!

Cincinnati 25. avg 202010:51 > 10:58
Podeli:
Getty images/Streeter Lecka

Srpski teniser Filip Krajinović kaže za Sport klub da je veoma srećan posle trijumfa nad Dominikom Timom (6:2, 6:1) u drugom kolu Masters turnira u "Sinsinatiju", kao i da su šanse 50-50 u meču sa Martonom Fučovičem.

„Iskreno sam malo iznenađen time kako je tekao meč. Moja prva Top 10 pobeda, jako sam srećan zbog toga, a i zato što sam igrao dobro, onako kako sam želeo – spremio sam dobru taktiku i lepo se osećam što sam u trećem kolu“, počinje Krajinović za Sport klub.

Povezano

Već neko vreme srpski teniser govori o tome kako želi da napreduje na servisu, a u duelu sa Timom ukupno je izgubio samo dva poena u svojim gemovima.

„Nisam video taj podatak, ali to me jako raduje jer smo posvetili mnogo vremena servisu. I dalje ne funkcioniše onako kako mi želimo, to je proces, u nekim momentima je jako dobro, nekad padnem, ali nastavljam da radim. Sada je u ovom meču servis bio veliko oružje – kada je tako, igram mnogo opuštenije i znatno sam agresivniji. To mi je dosta značilo, videli ste i sami koliko sam išao napred“.

Na pitanje koji aspekt servisa želi posebno da popravi, Filip odgovara:

„Najviše drugi servis, na tome radimo. Za najviši nivo i bolji rang, moram da imam brži drugi servis. Vidi se napredak. Osim toga, procenat prvog servisa mora da mi bude viši“.

U drugom setu Tim je često jurišao na mrežu, pa i odmah posle servisa, što nije tipično za njegov stil igre.

„Menjao je taktiku jer sam bio odličan sa osnovne linije, osećao sam barem ja da sam dominantan. Znao sam da će nešto promeniti, nisam očekivao baš konstantni servis-volej, njemu je bio prvi meč posle dugo vremena i potrebno mu je malo više ritma“.

Sledeći protivnik Krajinoviću biće Marton Fučovič (sreda od 1.00, direktni prenos na SK1), 84. teniser sveta koji je eliminisao Grigora Dimitrova. Igrali su dva puta, poslednji put još 2017, a Filip je slavio oba puta.

„On je izvanredan igrač, poznajem ga jako dugo, još smo u juniorima igrali zajedno, i van terena smo dobri drugari. Trudiću se opet da budem agresivan, to je stil kojim imam izglede protiv vrhunskih igrača. Šanse su 50-50, obojica vidimo priliku, spremni smo, ulog je četvrtfinale“.

Posle pobede bilo je vremena i za razgovor sa trenerom Jankom Tipsarevićem.

„Razgovarali smo kratko, prošli smo kroz ceo meč, rekao mi je gde sam grešio, a šta sam dobro radio. Kratko je bilo jer mislim da je zadovoljan – inače je težak na rečima pohvale, ali sada je bio srećan“, zaključuje Krajinović za Sport klub.

Filip je trenutno 32. na svetu, na ATP listi uživo je na 28. poziciji, dva mesta slabije od svog najboljeg plasmana, pa bi mu dosta značio plasman u četvrtfinale.