Serena preživela sedam meč lopti, Sakari na kraju bolja

Cincinnati 26. avg. 20208:20 > 8:22
Podeli:
Paolo Bruno, Getty Images Sport

Sinsinati je u noći između utorka i srede ostao bez trećeg nosioca u ženskoj konkurenciji. Maria Sakari eliminisala je Serenu Vilijams.

Maria Sakari slavila je protiv Serene Vilijams nakon preokreta i tri odigrana seta. Na kraju je rezultat bio 5:7, 7:6, 6:1 u korist 13. favorita turnira.

Mučila se Serena i veče pre, a ovoga puta dozvolila je rivalki preokret i za nju je turnir završen.

Amerikanka je nakon velike borbe dobila prvi set, d abi već u prvom gemu drugog seta pretrpela brejk. U svom stilu, Serena je uzvratila i to ne jednim već sa dva brejka i preokrenula rezultat. Vodila je 5:3 i bila na servisu, ali Sakari nije bila zastrašena. Upravo je tada napravila brejk i vratila se u set da bi zatim izborila tajbrejk koji je rešila u svoju korist i uvela meč u treći set.

A u odlučujućem setu – potpuna dominacija Grkinje. U drugom gemu je iskoristila osmu brejk loptu i čini se potpuno slomila Serenu. Dodala je na to još jedan brejk i vodila 5:0 pre nego što je Vilijams došla do prvog gema u ovom delu meča i to na spektakularan način – spasivši sedam meč lopti.

Protiv osme nije mogla, Sakari je na svoj servis potvrdila plasman u četvrtfinale gde je čeka duel sa osmim nosiocem Džoanom Kontom.