Cicipasovo opravdanje: Ne želim da se presvlačim pred svima

Cincinnati 22. avg. 202113:10 > 13:155 komentara
Podeli:
USA TODAY USPW, Reuters

Grčki teniser Stefanos Cicipas izjavio je da 'nije radio ništa ludo' u svlačionici tokom polufinala Sinsinatija, već da je dužu pauzu posle prvog seta napravio jer je menjao opremu.

Aleksandar Zverev je posle velike borbe pobedio Cicipasa 6:4, 3:6, 7:6. Već na terenu se nemački teniser žalio sudiji što je Grk posle prvog seta otišao do toaleta sa torbom, aludirajući na to da treći igrač sveta komunicira sa trenerom putem telefona.

Ipak, Stefanos je osmominutnu pauzu opravdao drugačijim razlozima.

povezane vesti

„Već sam pričao o tome. Nisam radio ništa ludo. Nije to astrofizika. Otišao sam u svlačionicu kako bih promnio opremu. Ne mislim da je u redu da to radim na terenu, pred svima. Više volim da odem do svlačionice, jer sam menjao i čarape i patike“, objasnio je grčki teniser.

„Znojim se više nego ostali… Neki su me ismevali zbog toga, ali meni odgovara da to radim. Ljudi moraju da razumeju. Neću prestati sa tim, jer se osećam bolje kada ponovo izađem na teren i počnem tako novi set“.

Cicipas je i posle drugog seta želeo da ode do toaleta, ali mu sudija to nije dozvolio.

„Bio sam potpuno mokar, jedva sam i reket držao. To nije bilo lepo. Ovaj sudija svakako nema najbolju reputaciju među igračima. Moraću da proverim pravilnik kasnije. Igraču bi trebalo da bude dozvoljeno da ode do toaleta posle svakog seta, bar koliko ja znam. Igramo tenis, znojimo se mnogo, ali čini mi se da naše napore ne cene dovoljno. Žao mi je zbog toga“.

Prema pravilima ATP, u mečevima koji se igraju na dva dobijena seta, igrač ima pravo na jedan odlazak do toaleta.

Komentari

Vaš komentar