Preporođeni Per: Spreman sam da pobeđujem najbolje

Cincinnati 18. avg. 202113:15 > 13:351 komentar
Podeli:
USA Today Sports, Reuters

Francuz Benoa Per izjavio je da se ponovo oseća kao profesionalni teniser, te da je spreman da se nadmeće sa najboljima.

Per je u drugom kolu mastersa u Sinsinatiju savladao Denisa Šapovalova. Bila je to njegova prva pobeda nad Top 10 igračem posle četiri godine.

Francuz je prethodno, usled brojnih ograničenja zbog pandemije koronavirusa, u centru pažnje bio zbog kontroverznog ponašanja.

„Srećan sam što ponovo igram na svom nivou. Od početka sam govorio da mi smetaju uslovi u mehuru. Sada sam se oporavio, ponovo sam motivisan i mislim da se to vidi na terenu. Mentalno i fizički sam ponovo na željenom nivou. Pobedio sam Šapovalova, koji je igrao polufinale Vimbldona, a to nije lako“, objasnio je Benoa.

„Postao sam onaj igrač koji sam bio ranije. Atmosfera je dobra i to mi je pomoglo da se motivišem. Čuo sam šta su govorili o meni. Ali uvek sam objašnjavao da mi ne odgovaraju uslovi za igru kada nema publike, kada smo u karantinu. Sada sam pobedio igrača iz Top 10. Ponovo sam teniser i spreman sam da pobeđujem najbolje“.

Naredni rival francuskom teniseru biće pobdnik duela Siner – Izner.

 

Komentari

Vaš komentar