Nadal: Jasno vam je da nisam srećan

Indian Wells 16. mar. 201920:04 > 20:09
Podeli:
Quinn Rooney ,Getty Images Sport

Rafael Nadal neće igrati u polufinalu Indijan Velsa. Povreda kolena razlog je zašto je Španac predao meč Rodžeru Federeru.

Rafael Nadal povredio je koleno u meču četvrtfinala protiv Karena Hačanova, ali nakon tog duela i plasmana u polufinale nije želeo da mnogo priča o povredi. 

Nakon što je objavljeno da ipak neće igrati u polufinalu, Nadal je rekao da mu je teško zbog povlačenja, ali da mora da razmišlja i o nastavku sezone. 

„Kao što sam rekao juče nakon meča, osetio sam da se nešto dogodilo sa kolenom, ali nije bio trenutak da tada pričam o povlačenju jer je bilo 24 sata do meča i želeo sam da pokušam sve da bih mogao da igram danas“, rekao je Rafael Nadal novinarima u Indijan Velsu.

„Odradio sam zagrevanje pre podne i osetio sam da mi koleno nije dovoljno dobro kako bih igrao na potrebnom nivou za polufinale. Ali, u ovakvoj situaciji ne možeš da razmišljaš samo o jednom meču, moraš da misliš šta je najbolja odluka za budućnost, posebno nakon što je prethodna godina za mene bila veoma teška. Imao sam mnogo povreda, pokušavam da olakšam sebi jer je mentalno već dovoljno teško bilo da nastupim na samo devet turnira, a završim samo sedam. Drugačije je kada sam odlučiš da igraš na samo devet turnira, kada ta odluka nije takva zbog povreda“, dodao je Nadal.

„Jasno vam je da nisam srećan, nije mi lako što sam morao da odustanem od polufinala turnira na kome volim da igram. Nije lako prolaziti kroz ovakve situacije“, zaključi je Španac.