Pobeda karijere Dominika Tima

Indian Wells 18. mar. 20192:12 > 2:15
Podeli:
Clive Brunskill/Getty Images

Dominik Tim savladao je Rodžera Federera u finalu Indijan Velsa 2:1. Po setovima je bilo 3:6, 6:3 i 7:5. Ovo je prvi Masters trofej za Dominika Tima.

Clive Brunskill/Getty Images

U prvom setu Federer je odmah napravio brejk u drugom gemu u kom je iskoristio četvrtu brejk loptu. Držao je Federer prednost brejka do sedmog gema kada je izgubio servis, ali je momentalno napravio još jedan brejk pa je poveo 5:3. U narednom gemu Švajcarac je potvrdio brejk i za 38 minuta dobija prvi set 6:3.

Rodžer je imao prvi brejk lopte u narednom setu pri rezultatu 1:1, ali se Tim izvukao i začuvao servis, a odmah u narednom gemu pravi brejk za 3:1. Do kraja seta nije bilo brejk lopti i Austrijanac dobija set 6:3.

U trećem setu nije bilo nijedne brejk lopte do osmog gema u kom je Federer mogao da ostvari ključnu prednost ali je Dominik zadržao prisebnost i osvojio gem na svoj servis. U 11. gemu trećeg seta Dominik Tim pravi brejk i to nakon nekoliko fantastičnih poena. Tim je bio veoma siguran i u gemu u kom je servirao i dobio je set 7:5.

Timu je ovo prvi Masters trofej u karijeri, a pobedom je sprečio Federera da dođe do 101. ATP titule.