Čilić: Kad je na vrhuncu, Novak je najveći svih vremena

Podeli:
Mark Metcalfe/Getty Images

Od 2004. godine najveći trio u istoriji tenisa aposlutno dominira – Rodžer Federer, Rafael Nadal i Novak Đoković osvojili su ukupno 56 Gren slem titula, a veoma su retki igrači koji su pored njih u tom dugačkom periodu slavili na jednom od četiri najveća turnira.

Jedan od njih je i Hrvat Marin Čilić koji je 2014. godine bio najbolji na US openu, a za Sport klub je govorio o Đokovićevim šansama da na kraju karijere bude igrač sa najviše GS titula u istoriji tenisa.

Đoković u ovoj godini još nije izgubio meč, biće favorit i na Indijan Velsu”, izjavio je Marin Čilić.

Za mene je Novak na svom vrhuncu najveći igrač svih vremena – on je u stanju da igra praktično bez nedostataka. Ima motiva da se u tekućoj sezoni bori sa Nadalom za prvo mesto liste. Verujem da Novak ima najbolje šanse da završi karijeru sa najviše Gren slem titula – ne zaostaje mnogo za Federerom, zdrav je i ima sjajan tim oko sebe”, dodao je 31-godišnjak iz Međugorja.

“Mislim da Novak može da igra na visokom nivou još četiri, pet ili šest godina i u najboljoj je poziciji za rekord po broju GS titula”, zaključio je osvajač 18 ATP titula u singlu i trenutno 37. igrač ATP liste.

Pročitajte šta je Đokoviću potrebno da bi ostao na prvom mestu ATP liste posle turnira u Indijan Velsu.