Šta za Đokovića znači otkazivanje Indijan Velsa?

Podeli:
Cameron Spencer/Getty Images

Indijan Vels, prvi Masters turnir u sezoni, otkazan je zbog epidemije koronavirusa, ostaje da se vidi koje će korake preduzeti ATP tur, a do tada će najgore proći oni koji su prošle godine bili sjajni u Kaliforniji.

To se pre svega odnosi na Dominika Tima, koji je bio branilac titule, dok je vicešampion Rodžer Federer odabrao idealni trenutak da ode na operaciju, bodove bi svakako izgubio. Nadal će kao polufinalista izgubiti 360 bodova.

Povezano

Novak Đoković je igrao treće kolo i izgubiće samo 45 bodova, ali teško da i njemu sa teniskog aspekta odgovara ova situacija jer je u Kaliforniji imao priliku da uveća prednost i učvrsti se na prvom mestu na svetu.

ATP lista računa kalendarski poslednjih godinu dana, a kada se oduzmu bodovi iz Indijan Velsa prošle sezone, Top 5 će izgledati ovako:

1. Đokovic, 10.175
2. Nadal, 9490
3. Tim, 6045
4. Federer, 6030
5. Medvedev, 5845

Sada se čeka reakcija ATP i WTA, ali i njima će biti vezane ruke ako epidemija koronavirusa uskoro ne bude suzbijena. Baš kao što je i Džejmi Mari istakao, samo je jedan potvrđeni slučaj koronavirusa u dolini Koačela – već ih je više u Brovord kauntiju, gde bi trebalo da se odigra Majami open. Zatim sledi Monte Karlo koji je na granici sa Italijom, pa Madrid i Rim.

Jasno je da je cela teniska sezona ugrožena i videćemo koji će biti sledeći koraci nadležnih.