Kirjos: Ja pomažem sportu, reket je bio tri metra od deteta

Indian Wells 18. mar 202212:033 komentara
Podeli:
Jayne Kamin-Oncea-USA TODAY Sports

Nik Kirjos je imao još jednu svoju epizodu. Još jednom je pošteno namučio Rafaela Nadala, ali je u tom duelu imao nekoliko situacija u kojima je pokazao koliko je jedinstven u svetu tenisa, a opet sa druge strane je još jednom pokazao zašto ga teniski navijači ne vole. Ipak Nik je uveren da radi prave stvari.

Vikanje, psovanje, pljuvanje, razgovor sa publikom, bacanje reketa… Sve su to gledali navijači na meču četvrtfinala Indijan Velsa. Gledala su i deca, pa je pravo pitanje da li je u redu da Nik Kirjos radi sve to što radi i da prolazi nekažnjeno.

„Osećam da pomažem sportu, pravim više pažnje i svako ko misli da sam loš za tenis je jednostavno idiot. Oni nemaju pojma, pojma nemaju“, rekao je Nik Kirjos posle poraza od Nadala.

Nik je inače tokom meča bio ljut na publiku koja mu je često dobacivala kako treba da igra protiv Nadala. Poručio je da ti ljudi ne bi protiv Rafe osvojili ni poen, a slikovito je to objasnio kada se obratio Benu Stileru koji je bio u publici.

Što se samog meča tiče Nik je bio razočaran što nije otišao do kraja. Posle ovog poraza on se vraća u najboljih sto, ali priznaje da je verovao u svoj trijumf protiv Rafe.

„Imao sam plan i sve je išlo kako treba. Bio sam na dva poena od prvog seta i ne znam kako se izvukao. Iskreno sam verovao da ću mu prekinuti niz pobeda. O ovome sanjaš kao dečak. Da igraš na ovakvim turnirima protiv Nadala i da se stvara taj hajp oko svega. Ne vidim da drugi mečevi ovoliko pažnje privlače. Čim treba da igramo, društvene mreže polude“.

Poludeo je u ovom meču Nik više puta. Posle rukovanja sa Nadalom i sudijom on je bacio iz besa reket koji je umalo pogodio skupljača loptica.

„Šta hoćete da kažem? Bacio sam reket na mesto koje je bilo baš daleko od njega. Ljudske stvari poput takvih se dešavaju, baš je bilo nesrećno. Da sam milion puta uradio nešto slično ne bi otišlo tamo. Reket je bio tri metra dalje od deteta. To ćete me pitati posle tri sata meča? On se pomerio. Isuse… To ćete da me pitate? Nije ga pogodio, bio je to nesrećni slučaj, nije bilo kao kod Zvereva. Nije bilo namere i nije ga udario. Pravo pitanje, čestitam čoveče“, aplaudirao je Kirjos novinaru koji ga je pitao za bacanje reketa.

Komentari

Vaš komentar