Mari razočaran porazom: Ne zaslužujem da igram Dejvis Kup

Davis Cup 13. okt 20219:58 > 13:271 komentar
Endi Mari
REUTERS/Jayne Kamin-Oncea-USA TODAY Sports

Endi Mari veoma je teško doživeo poraz od Aleksandra Zvereva u Indijan Velsu. Odlučio je zbog toga da propusti Dejvis Kup jer "nije sigiran da zaslužuje da igra" za reprezentaciju.

Mari je u oba seta prvi dolazio do brejka, u drugom setu se izborio za tajbrejk nakon koga je, ipak, morao da čestita Zverevu na pobedi.

Bio je besan i kada je napuštao teren, a komentar koji je ostavio na Tviteru sve objašnjava u jednoj reči.

U razgovoru za BBC posle meča rekao je da smatra da ne bi trebalo da igra Dejvis Kup sledećeg meseca.

„Mislim da ne bi trebalo da igram. Naravno, odluka je na Leonu, ali nisam siguran da zaslužujem da igram. Kameron Nori i Danijel Evans imaju sjajnu sezonu. Lijam Broudi je sada oko 100. mesta i imamo i dobar dubl. U ovom momentu ne planiram da igram Dejvis Kup, uz raspored koji imam do kraja godine i uz plan da idem u Australiju trebalo bi da dam svom telu vremena da odmori. Takođe, želim da provedem vreme i sa porodicom“, rekao je Mari.

Što se samog meča sa Zverevom tiče, Škot kaže da mora da traži i pozitivnu stranu poraza:

„Ono što je pozitivno u svemu ovome je da sam imao šansu. Mislim da nisam odigrao posebno dobar meč, a opet sam imao svoje prilike. Ali, veoma sam razočaran jer želim da pobeđujem u mečevima u kojima dođem do takvih prilika. A nisam to činio proteklih meseci“, rekao je Mari.

Komentari

Vaš komentar