Od strogog karantina do najveće titule: Tenis je glava 80%

Indian Wells 18. okt. 202112:361 komentar
Podeli:
Paula Badosa
Photo by Matthew Stockman/Getty Images

Španska teniserka Paula Badosa kaže da njena titula u Indijan Velsu pokazuje da ništa nije nemoguće.

Badosa je u finalu bila na dva poena do poraza, ali je savladala Viktoriju Azarenku sa 7:6, 2:6, 7:6 za tri sata i četiri minuta igre.

Povezane vesti:

„Prva stvar koju sam naučila ove nedelje jeste da ništa nije nemoguće. Ako se boriš, ako radiš, posle svih tih godina, možeš nešto da postigneš. To je prva poruka ove moje titule. Ta, i ona da vredi sanjati. Prošla sam teške trenutke, ali nikada nisam prestala da sanjam, zato sam i nastavila naporno da radim“, rekla je 23-godišnja Špankinja.

Na početku godine, Badosa je testirana pozitivno na virus korona po sletanju u Australiju, pa je morala da provede 21 dan u strogom karantinu.

„Iza mene je godina puna uspona i padova, razočaranja, svega… Kada mnogo patiš, kada si ponekad razočaran, ne osećaš to tako strašnim kada si mlad. Zato je dobro što se sve to desilo ove godine. I dalje sam u šoku da se sve ovo dešava, jer je osvojiti ovakav turnir za mene oduvek bio san“, dodala je Badosa, od ponedeljka 13. teniserka sveta, a godinu je počela na 87. mestu.

Badosa naglašava da joj je mnogo pomogao rad sa sportskim psihologom.

„Radila sam sa nekoliko njih, i mislim da je to veoma važno u tenisu. Možda je 70-80 posto tenisa mentalni deo. Kako se nositi sa očekivanjima i pritiskom, kako pronaći balans između rada i uživanja… Mislim da zato sada dobijam toliko mečeva, jer sam pronašla tu ravnotežu“, objašnjava Badosa, koja je ove sezone osvojila i titulu u Beogradu.

Komentari

Vaš komentar